Nieuwe regels voor de bouw vanaf 1 juli 2015!

Vanaf 1 juli 2015 is het voor burgers gemakkelijker om zelf een nieuw huis te bouwen door aanpassingen in het Bouwbesluit. Het is eenvoudiger geworden voor particulieren om een huis op een vrije kavel te realiseren of een oud gebouw te transformeren naar een eigen woning. Eigenbouwers krijgen meer vrijheid bij het ontwerpen van de woning en om de hoogte van de plafonds of de omvang van badkamer of toilet te bepalen. Er is nog een aantal meer regels aangepast in het Bouwbesluit.

Vanaf 1 juli 2015 geldt bijvoorbeeld dat de hoofdingang in een nieuw gebouw altijd rolstoeltoegankelijk moet zijn. De ruimte in een gebouw met een publieke functie moet voor 80% rolstoeltoegankelijk zijn. In winkels is dit 60%.

Verder zijn de regels voor nieuwe studentenhuisvesting en zorghuisvesting ook vereenvoudigd. Zo vervalt de verplichting dat er een balkon of tuin aanwezig moet zijn. Voor een studentenwoning wordt de minimale oppervlakte teruggebracht van 18 naar 15 m2. Hierdoor wordt het makkelijker voor investeerders om nieuwe huisvesting voor studenten en ouderen te realiseren.

Om dit mogelijk te maken is het Bouwbesluit 2012  per 1 juli 2015 aangepast op een aantal onderdelen.

Voor meer informatie of om te weten wat dit voor u inhoudt, kunt u contact opnemen met Irene van Geel, advocaat Overheid + Omgeving via i.van.geel@gca.nl of 0492-780181


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Bouwen

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×