Na Netflix en Popcorn Time: Nacho time?

Films en series streamen is in Nederland erg populair. In Nederland geldt er echter vanaf 2014 een downloadverbod.

De populaire dienst Netflix heeft daar goed op ingespeeld. Via Netflix kan je legaal en tegen betaling een groot aanbod films en series streamen. In Nederland is echter naast Netflix een andere illegale dienst erg populair, namelijk Popcorn Time. Het programma stond in 2014 al geïnstalleerd op 1,3 miljoen Nederlandse apparaten. Popcorn Time is een gratis  alternatief voor Netflix. Het is een programma dat je installeert op je pc of telefoon en waarmee je zonder te betalen films en tv-series kunt kijken.

Vorige week kwam er een alternatief voor Popcorn Time online: namelijk Nacho Time. Op de website van Nacho Time werd zonder toestemming van de auteurs beschermde content aangeboden. Dit aanbod leek erg veel op het aanbod van Popcorn Time. Via Nacho Time konden bezoekers films en tv-series via internet bekijken zonder dat er van een download sprake was. Nacho Time had als voordeel dat er, in tegenstelling met Popcorn Time, geen software geïnstalleerd hoefde te worden.

Lang was de site echter niet beschikbaar. Enkele dagen na de lancering heeft Stichting BREIN, die opkomt voor auteursrechten, de website offline gehaald. Wanneer je nu de site bezoekt, zie je onderstaande mededeling.

Auteursrechthebbenden lopen veel geld mis omdat er zonder hun toestemming (en zonder vergoeding) hun werk beschikbaar wordt gesteld.  Auteursrechtenbeschermers, zoals Stichting Brein, proberen voorgenoemde sites en programma’s uit de lucht te krijgen. Zo is ook Popcorn Time al tijden een doorn in het oog.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maud Saes, advocaat IE, via m.saes@gca.nl of 0493-331479


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Intellectueel eigendom

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×