Wesley Rhoe

Advocaat vastgoed en onderneming

0493-331473
06-20097458
w.rhoe@gca.nl

Na in 2006 mijn studie Nederlands Recht te hebben voltooid ben ik na een stage op een middelgroot advocatenkantoor in Eindhoven bij Goorts + Coppens advocaten | adviseurs in dienst getreden. Vanuit de vestigingen Helmond en Deurne werk ik in de civiele praktijk en houd ik me voornamelijk bezig met het vastgoedrecht in brede zin, waaronder het huurrecht, bouwrecht, koop onroerend goed, burenrecht etc.

In 2018 heb ik de Grotius Specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht met succes afgerond.

"Soms moet je buiten de kaders van het recht denken"

Meer van Wesley Rhoe
20991230
Nieuws Boetebeding in een overeenkomst 21/05/2019

Regelmatig wordt in een overeenkomst een boetebeding opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan een boetebeding in een arbeidsovereenkomst, in de algemene voorwaarden of in een koopovereenkomst. Een boetebeding is een bepaling in de overeenkomst waarin staat dat als een van de partijen één of meerdere verplichtingen uit de overeenkomst niet nakomt, deze partij aan de ander een boete moet betalen.

Boetebeding arbeidsovereenkomst algemene voorwaarden koopovereenkomst

N 20190521
Nieuws Exonoratiebeding: ”De directie stelt zich niet aansprakelijk,…” 29/04/2019

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken, de één wat vaker dan de ander: partijen die hun aansprakelijkheid uitsluiten. Is het niet bij het ophangen van een jas in de garderobe, dan wel in algemene voorwaarden bij het sluiten van een overeenkomst. Een beding dat aansprakelijkheid uitsluit in algemene voorwaarden heet een exonoratiebeding. Een beroep op een exoneratieclausule slaagt echter niet altijd.

exonoratiebeding

N 20190429
Nieuws Algemene voorwaarden opstellen?! 05/03/2019

Bijna ieder bedrijf gebruikt ze wel: algemene voorwaarden, oftewel ‘de kleine lettertjes’. Algemene voorwaarden worden vaak over het hoofd gezien bij het sluiten van overeenkomsten. Dat kan voor problemen zorgen als de afspraken die je met een ander bedrijf maakt (bijvoorbeeld over de levering van een product of dienst) niet lopen zoals je had verwacht.

Algemene voorwaarden opstellen

N 20190305
Nieuws Verjaring van gemeentegronden: hoe ziet het er uit voor een particulier? 11/04/2018

Regelmatig worden er vonnissen en arresten gepubliceerd over de verjaring van gemeentegronden, waarbij gemeenten aan het kortste eind trekken en de grond verliezen aan particulieren. Wanneer kan een particulier aanspraak maken op verjaring en wat kan de gemeente tussentijds doen om dit te verhinderen? Wesley Rhoe heeft hier een artikel over geschreven. De moeite waard om te lezen!

N 20180411