Patrick Grijpstra

Advocaat milieu + omgeving

Ik ben advocaat op onze vestiging in Helmond en houd mij voornamelijk bezig met (economisch) strafrecht, milieurecht en bestuursrecht. Daarnaast sta ik slachtoffers bij in strafzaken en letselschadezaken. Ik geef advies, probeer zaken te regelen en doe het woord op zitting. Als advocaat help ik mensen, maar ook bedrijven in de Horeca, het MKB en de Food + Agri. Na mijn studie Nederlands Recht op de Universiteit van Tilburg ben ik als docent aan de universiteit verbonden gebleven en heb ik eerstejaars studenten de beginselen van het Nederlandse strafprocesrecht bijgebracht. Daarna heb ik ruim 3 jaren als juridisch medewerker op de sector strafrecht van de rechtbank Oost-Brabant (locatie ’s-Hertogenbosch) gewerkt. Ik ben parttime docent aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten, van de Vereniging voor Agrarisch Recht en van de Vereniging voor Bestuursrecht. 

 

Goede raad is goud waard

Meer van Patrick Grijpstra
20991230
Blog Kerstkaartje per post of digitaal? Patrick Grijpstra 16/12/2016

Wie verstuurt er nog wel eens een brief of kaart? De meeste mensen en bedrijven communiceren tegenwoordig per e-mail of zelfs per WhatsApp. Dat heeft meestal ook mijn persoonlijke voorkeur. Met kerst is het toch net anders....

N 20161216
Blog Geld stinkt niet! Patrick Grijpstra 28/09/2016

Debiteuren stellen betalingen het liefste tot het laatste moment uit. Of erger er wordt helemaal niet betaald. Om te voorkomen dat u voor niets werkt, moet u het debiteurenbeheer goed op orde hebben. Maar is dat alles dat u kunt doen? Nee. Om ondernemers te helpen om debiteuren te laten betalen, heeft mijn collega Thomas Berkhout op de website http://www.gca-incasso.nl/ tips en voorbeelddocumenten geplaatst.

N 20160928
Nieuws Overgangsrecht, wat moet ik ermee? 29/04/2019

Je hebt vast weleens gehoord van een ‘bestemmingsplan’. Een juridisch document dat inzicht biedt in de regels die gelden voor bouwen en gebruiken van een bepaald gebied. Zo heb je bestemmingsplannen specifiek voor een bepaald adres, maar vaak is een bestemmingsplan van toepassing op een bepaald gebied. Denk bijvoorbeeld aan het buitengebied van een gemeente of juist de binnenstad.

Overgangsrecht, Goorts Coppens

N 20190429
Nieuws Nieuw windpark Reusel in 2020: “Windpark Agro Wind Reusel” 29/04/2019

In de gemeente Reusel-De Mierden heeft Windpark Agro-Wind Reusel B.V. voornemens om een Windpark te realiseren. Het windpark zal bestaan uit 11 windturbines met een tiphoogte van maar liefst 246 meter. De gevolgen voor de omgeving zullen dus aanzienlijk zijn. In dit artikel zullen we het een en ander op een rij zetten.

N 20190429
Nieuws Gevolgen verbreding A58 23/04/2019

Rijkswaterstaat is van plan om de A58 tussen Eindhoven en Tilburg te verbreden met 1 extra rijstrook in beide richtingen en wil daarnaast een aantal knooppunten op de schop nemen. Het ontwerp-tracé zal naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele weken ter inzage worden gelegd. Wat zijn de gevolgen hiervan?

Gevolgen verbreding A58

N 20190423
Nieuws Touwtrekken om fosfaatrechten: verpachter vs. pachter 29/03/2019

Vanaf de inwerkingtreding van het stelsel van fosfaatrechten verschillen partijen van mening over de vraag van wie de fosfaatrechten zijn. Voorbeelden van deze partijen zijn in- of uitschaarders en melkveehouders of opfokkers. De vraag speelde ook tussen verpachters en pachters. Het gerechtshof heeft daar deze week een knoop in doorgehakt.

Fosfaatrechten; pachter vs. verpachter goorts coppens

N 20190329