Niels Crooijmans

Advocaat team milieu + omgeving

0492-780186
06-55506541
n.crooijmans@gca.nl

Ik heb Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Ik ben in 2013 afgestudeerd in het bestuursrecht met als specialisatie Staats- en bestuursrecht, meer in het bijzonder het Ruimtelijk bestuursrecht. In 2011 ben ik in dienst getreden bij Goorts + Coppens waar ik tijdens de eindfase van mijn studie kennis heb mogen maken met de advocatuur. Binnen het ruimtelijk bestuursrecht houd ik me voornamelijk bezig met de schade als gevolg van het handelen van de overheid zoals onteigeningsrecht en planschade. Daarnaast ben ik lid van de Vereniging voor OnteigeningsRecht.

Niels Crooijmans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Agrarisch recht 
  • Algemene praktijk (Bestuursrecht)
  • Omgevingsrecht (Milieurecht, Natuurbeschermingsrecht, Ruimtelijk bestuursrecht, Waterrecht)
  • Onteigeningsrecht 

Deze registratie verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Uw resultaat, dat is wat telt!

Meer van Niels Crooijmans
20991230
Blog Hoera! Het is carnaval Niels Crooijmans 24/02/2017

Carnaval staat voor de deur in Brabant. Het feest waarbij het begin van het vasten wordt gevierd en je daarna veertig dagen in soberheid zou moeten leven. Kijk tijdens de carnavalsdagen eens goed rond en je zal zien dat dit feest zeer serieus wordt genomen. Het lijkt er immers op dat iedereen ook voor 40 dagen wil drinken, eten en feesten...

N 20170224
Nieuws Bestemmingsplan Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, herziening oktober 2019 14/10/2019

De afgelopen maanden zijn in het stededelijk gebied van de gemeente Gemert-Bakel een aantal ruimtelijke ontwikkelingen opgestart en gebundeld in het bestemmingsplan “Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, herziening oktober 2019”. Het gaat hier om een aantal ingrijpende veranderingen op verschillende locaties.

N 20191014
Nieuws Kabinet neemt advies Remkes over 09/10/2019

De eerste contouren van het maatregelenpakket zijn zichtbaar. Zoals verwacht schaart het kabinet zich achter het adviescollege Remkes. Die zekerheid is er sinds afgelopen vrijdag sinds de persconferentie van minister Schouten over de oplossing stikstofcrisis en de gepubliceerde brief van de Minister aan de kamer. Reden voor de stikstof-desk om in dit artikel de belangrijke zaken uit te lichten.

N 20191009
Nieuws Vrees voor openbaarmaking 08/10/2019

De Wob (staat voor Wet openbaarheid van bestuur) is een beruchte wet aan het worden. Werd hier enkele jaren nog veelvuldig misbruik van gemaakt om geld te verdienen ten laste van de overheid (door met name een aantal juridisch adviesbureaus ‘van het tweede stempel’), tegenwoordig liggen de zaken iets anders.

 

N 20191008
Nieuws Goorts + Coppens advocaten richt een stikstof-desk op! 27/09/2019

De commissie Remkes heeft een advies uitgebracht met de titel: “Niet alles kan.” Maar wij kunnen u wel adviseren in alles! De Raad van State verwees de PAS naar de prullenbak, waardoor een ware stikstof-impasse is ontstaan. De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vroeg daarom het Adviescollege Stikstofproblematiek om advies. Het eerste advies ligt er. . Alhoewel het om een advies gaat, verwachten wij dat de Minister zich achter het advies schaart. Als het aan het adviescollege ligt dan kunnen de veehouderij, mobiliteit, industrie en de bouw op korte-termijn-maatregelen verwachten van de overheid. Deze maatregelen, m zullen hoe dan ook grote impact hebben op deze sectoren. Goorts + Coppens richt daarom een gratis stikstof-helpdesk op!

N 20190927