Niek van de Pasch

Advocaat vastgoed en onderneming

Als blije advocaat ben ik (in goed Nederlands) 'legal nerd & trendwatcher': verzot op inhoud én innovatie. Beide delen van de rechtenstudie sloot ik cum laude af en tegelijkertijd mocht ik een speciaal programma voor topstudenten volgen. Tijdens die opleiding was ik verder griffier bij een gerechtshof, voorzitter van een multidisciplinaire denktank, hoofdredacteur van het faculteitsblad en auteur van een juridisch boek.

In de advocatuur ben ik inmiddels uitgeroepen tot één van de ’35 onder 35’ (Advocatenblad) en ‘8 om te volgen’ (Wolters Kluwer). Op dit moment schrijf ik als columnist ‘Technologie & Innovatie’ voor de populaire website Advocatie. In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke hardloper, wijndrinker, boekenlezer en Tafelaar.

Maar genoeg over mij. Want wie ben jij? Wat inspireert jou om mooie dingen te maken of gave dingen te doen? Waar lig je soms wakker van? En hoe kan ik je daarbij helpen? 

Meer van Niek van de Pasch
20991230
Nieuws Kies je eigen advocaat! 13/10/2017

Het recht op vrije advocaatkeuze: wat is dat? 

Heb je een procedure lopen bij de rechtbank of wil je bezwaar maken tegen een besluit van de overheid? en heb je een rechtsbijstandverzekering?  Dan ben je niet afhankelijk van de jurist of advocaat van je verzekeraar maar mag je zelf je advocaat kiezen. De kosten van de door jouw gekozen advocaat zijn voor de verzekeraar.  Wij vertellen je er graag meer over...

N 20171013
Nieuws Artikel | Een ode aan imperfectie 19/09/2017

In Advocatie Magazine staat deze maand een mooi essay van onze advocaat Niek van de Pasch ('legal nerd & trendwatcher'). Hij vraagt zich af hoe technologische innovaties de juridische wereld kunnen veranderen. Juristen en techneuten zouden volgens hem veel beter moeten samenwerken, zodat het recht in de praktijk iedereen snel en goed verder helpt. Leuk om eens te lezen!

N 20170919
Nieuws Onze nieuwe advocaat heet Barbara Koolen 29/08/2017

Wij zijn trots op "onze" Barbara. Vrijdag is ze in Den Bosch beëdigd als advocaat. Gefeliciteerd Barbara! #stralend #advocaat #trots #goedbezig #aandeslag

Meer weten over Barbara? Lees snel verder.

N 20170829
Nieuws Kun jij je ei niet kwijt? 04/08/2017

Het is niet te missen in het nieuws, het ‘eierschandaal’ door het gebruik van Fipronil waardoor vele pluimveehouders en andere bedrijven die actief zijn in de eiersector schade lijden. Dit geldt niet alleen voor pluimveebedrijven die zaken hebben gedaan met Chickfriend maar ook voor bedrijven die door de uitlatingen van de NVWA hun eieren niet meer kwijt kunnen.

N 20170804