Niek van de Pasch

Advocaat vastgoed en onderneming

Als blije advocaat ben ik (in goed Nederlands) 'legal nerd & trendwatcher': verzot op inhoud én innovatie. Beide delen van de rechtenstudie sloot ik cum laude af en tegelijkertijd mocht ik een speciaal programma voor topstudenten volgen. Tijdens die opleiding was ik verder griffier bij een gerechtshof, voorzitter van een multidisciplinaire denktank, hoofdredacteur van het faculteitsblad en auteur van een juridisch boek.

In de advocatuur ben ik inmiddels uitgeroepen tot één van de ’35 onder 35’ (Advocatenblad) en ‘8 om te volgen’ (Wolters Kluwer). Op dit moment schrijf ik als columnist ‘Technologie & Innovatie’ voor de populaire website Advocatie. In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke hardloper, wijndrinker, boekenlezer en Tafelaar.

Maar genoeg over mij. Want wie ben jij? Wat inspireert jou om mooie dingen te maken of gave dingen te doen? Waar lig je soms wakker van? En hoe kan ik je daarbij helpen? 

Meer van Niek van de Pasch
20991230
Nieuws Dit zijn onze stagiair(e)s 08/12/2017

Regelmatig hebben we bij Goorts+Coppens en bij Recht Direct stagiair(e)s over de vloer. Wij helpen hen tijdens hun studie met een afwisselende en leerzame stageplaats, zij helpen ons door lekker mee te werken of een onderzoek te doen! Iedereen blij ;-). Onlangs zijn er wat nieuwe gezichten bij gekomen. Wil je weten wie?

 

N 20171208
Nieuws Wat kost een rechtszaak? 23/11/2017

Het is algemeen bekend dat de kosten van een rechtzaak en van een advocaat best in de papieren kunnen lopen. Wanneer de balans tussen de kosten en opbrengsten naar de goede kant uitslaat, is dat niet erg. Het is uiteraard wel verstandig om vooraf een goede inschatting te maken van de te verwachten kosten. Wij kunnen je daarmee helpen. Een aantal kostenposten die van toepassing kunnen zijn voor jouw proces, hebben we onder elkaar gezet. 

N 20171123
Nieuws Leen nooit zomaar je auto uit! 17/11/2017

Meestal geef je jouw auto mee aan iemand die je vertrouwd.  Maar weet je zeker dat deze persoon alleen zelf gebruik maakt van jouw voertuig of dat er nog een derde partij betrokken is? En hebben de personen die gebruik maken van jouw voertuig geen boete meer open staan? Anders kan het zomaar gebeuren dat jouw voertuig wordt ingevorderd en dat je kosten moet maken om het weer terug te krijgen! Die kosten heb nog niet 1-2-3 terug...

 

N 20171117
Nieuws Kies je eigen advocaat! 13/10/2017

Het recht op vrije advocaatkeuze: wat is dat? 

Heb je een procedure lopen bij de rechtbank of wil je bezwaar maken tegen een besluit van de overheid? en heb je een rechtsbijstandverzekering?  Dan ben je niet afhankelijk van de jurist of advocaat van je verzekeraar maar mag je zelf je advocaat kiezen. De kosten van de door jouw gekozen advocaat zijn voor de verzekeraar.  Wij vertellen je er graag meer over...

N 20171013