Marleen van den Broek

Advocaat vastgoed en onderneming | voorzitter team vastgoed

0493-331478
06-12415148
m.vanden.broek@gca.nl

Ik heb Nederlands Recht en Bedrijfskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2011 heb ik beide studies afgerond. Ik heb mij gespecialiseerd in het burgerlijk recht. Tijdens mijn studie ben ik werkzaam geweest als notuliste bij de commissie voor bezwaarschriften van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Na een reis van drie maanden door Azië ben ik sinds oktober 2011 werkzaam bij Goorts + Coppens. Eerst als student stagiaire en nu als advocaat. Ik richt me hier met name op vastgoed- en verbintenissenrecht. 

Marleen van den Broek heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht (Agentuur en distributie, Beroepsaansprakelijkheid, Bestuurdersaansprakelijkheid,  Fusies en overnames, Vennootschappen, Verenigingen en stichtingen) 
  • Verbintenissenrecht 

Deze registratie verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Elke zaak is uniek want elke klant is anders

Meer van Marleen van den Broek
20991230
Blog Avondje Netflixen of nog even werken? Marleen van den Broek 17/01/2017

Gegeten, opgeruimd, de kinderen liggen in bed. En nu? Op de bank ploffen voor een avondje House of Cards of Suits? Of toch nog even achter je laptop kruipen om een paar e-mailtjes weg te werken die al veel te lang zijn blijven  liggen?  Twijfel!

N 20170117
Blog Secretaressedag Marleen van den Broek 09/04/2015

Eens per jaar wordt iedereen een keer in het zonnetje gezet, namelijk met zijn of haar verjaardag. Voor de meesten blijft het bij deze ene keer. Tenzij je bijvoorbeeld secretaresse bent van beroep. Iedere derde donderdag van april is het namelijk nationale secretaressedag. De dag is in het leven geroepen om de secretaresse in het zonnetje te zetten en zo stil te staan bij zijn/haar toegevoegde waarde voor de organisatie maar ook om het imago van het secretaressevak te verbeteren.

 

N 20150409
Blog Carnaval met Prins Niels den Eerste, Marleen van den Broek 13/02/2015

Jaja, carnaval staat weer voor de deur.  5 Dagen lallen op muziek, die de rest van het jaar (gelukkig) niet meer wordt gedraaid, polonaises lopen en natuurlijk bescheiden een biertje drinken. Officieel barst het zondag pas los, maar voor velen begint het al op vrijdag of zelfs nog eerder op 11 november van het vorige jaar oftewel ‘de elfde van de elfde’.
Wat natuurlijk niet bij de carnaval mag ontbreken, zijn de Prins en Prinses. Elke carnavalsvereniging kiest zijn Prins en Prinses, die de vereniging een jaar lang tijdens de carnaval en alle activiteiten die daarbij horen, mogen vertegenwoordigen. De Prins, te herkennen aan z’n flamboyante cape, een hoofddeksel, de steek met fazantveren (die altijd ‘fijn’ in je gezicht wapperen als je achter de prins staat) en een grote, maar vooral zware hoeveelheid “goud en zilverwerk” om zijn nek.

N 20150213
Blog Zware koffer door stapel boeken verleden tijd Marleen van den Broek 07/08/2014

Het is vakantie! En zaten we tot een paar jaar terug nog met een boek op het strand of bij het zwembad, tegenwoordig zie je steeds meer mensen een e-book lezen. Handig, vooral als je maar een paar kilo mee mag nemen of beperkte ruimte hebt en je toch van plan bent om die hele stapel boeken, die je al het hele jaar op je lijstje hebt staan, nu écht te gaan lezen. Maar hoe kom je nu legaal aan zo’n e-book? Natuurlijk, je kunt er eentje op internet kopen. Maar waar je van een papieren boek een tweedehands versie kunt kopen (je leest het boek tenslotte maar één keer), is dit bij een e-book niet mogelijk. Of toch wel?

N 20140807
Blog Oranjekoorts Marleen van den Broek 08/05/2014

Oranjekoorts volgens Wikipedia: een verschijnsel dat zich voordoet onder grote delen van het Nederlandse volk, voornamelijk bij belangrijke internationale voetbalwedstrijden en bij Koningsdag. De oranjekoorts begint weer te stijgen! Met Koningsdag achter de rug en een WK in het vooruitzicht zien we de eerste tekenen van onze favoriete kleur.

N 20140508
Nieuws Wet ‘kwaliteitsborging voor het bouwen’ is aangenomen! 07/06/2019

Op 14 mei heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet "kwaliteitsborging voor het bouwen". De bouwer van een nieuwbouwwerk krijgt hiermee meer verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het werk.

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen aangenomen - Goorts coppens advocatenkantoor

N 20190607
Nieuws Exonoratiebeding: ”De directie stelt zich niet aansprakelijk,…” 27/05/2019

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken, de één wat vaker dan de ander: partijen die hun aansprakelijkheid uitsluiten. Is het niet bij het ophangen van een jas in de garderobe, dan wel in algemene voorwaarden bij het sluiten van een overeenkomst. Een beding dat aansprakelijkheid uitsluit in algemene voorwaarden heet een exonoratiebeding. Een beroep op een exoneratieclausule slaagt echter niet altijd.

exonoratiebeding

N 20190527
Nieuws Boetebeding in een overeenkomst 21/05/2019

Regelmatig wordt in een overeenkomst een boetebeding opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan een boetebeding in een arbeidsovereenkomst, in de algemene voorwaarden of in een koopovereenkomst. Een boetebeding is een bepaling in de overeenkomst waarin staat dat als een van de partijen één of meerdere verplichtingen uit de overeenkomst niet nakomt, deze partij aan de ander een boete moet betalen.

Boetebeding arbeidsovereenkomst algemene voorwaarden koopovereenkomst

N 20190521
Nieuws Algemene voorwaarden opstellen?! 05/03/2019

Bijna ieder bedrijf gebruikt ze wel: algemene voorwaarden, oftewel ‘de kleine lettertjes’. Algemene voorwaarden worden vaak over het hoofd gezien bij het sluiten van overeenkomsten. Dat kan voor problemen zorgen als de afspraken die je met een ander bedrijf maakt (bijvoorbeeld over de levering van een product of dienst) niet lopen zoals je had verwacht.

Algemene voorwaarden opstellen

N 20190305