Mark Clijsen

Advocaat vastgoed en onderneming

0493-35 20 70
06-11 40 99 74
m.clijsen@gca.nl
In 2015 studeerde ik “met genoegen” af voor de master Ondernemingsrecht. Tijdens mijn studie werkte ik als trainee bij diverse nationale en internationale advocatenkantoren. Voor mijn juridische carrière heb ik de bacheloropleiding Vastgoed en Makelaardij afgerond en deed ik uitgebreide praktijkervaring op in de vastgoedsector. In 2018 heb ik de overstap gemaakt naar Goorts + Coppens advocaten|adviseurs. Ik ben gespecialiseerd in het Vastgoed- en Ondernemingsrecht. Door mijn opgedane ervaring als advocaat in combinatie met ruime ervaring in de vastgoedsector ben ik in staat om het belang van de klant te overzien.

Laat je vooraf adviseren, voorkomen is altijd beter dan genezen

Meer van Mark Clijsen
20991230
Nieuws Wet ‘kwaliteitsborging voor het bouwen’ is aangenomen! 07/06/2019

Op 14 mei heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet "kwaliteitsborging voor het bouwen". De bouwer van een nieuwbouwwerk krijgt hiermee meer verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het werk.

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen aangenomen - Goorts coppens advocatenkantoor

N 20190607
Nieuws Exonoratiebeding: ”De directie stelt zich niet aansprakelijk,…” 27/05/2019

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken, de één wat vaker dan de ander: partijen die hun aansprakelijkheid uitsluiten. Is het niet bij het ophangen van een jas in de garderobe, dan wel in algemene voorwaarden bij het sluiten van een overeenkomst. Een beding dat aansprakelijkheid uitsluit in algemene voorwaarden heet een exonoratiebeding. Een beroep op een exoneratieclausule slaagt echter niet altijd.

exonoratiebeding

N 20190527
Nieuws Boetebeding in een overeenkomst 21/05/2019

Regelmatig wordt in een overeenkomst een boetebeding opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan een boetebeding in een arbeidsovereenkomst, in de algemene voorwaarden of in een koopovereenkomst. Een boetebeding is een bepaling in de overeenkomst waarin staat dat als een van de partijen één of meerdere verplichtingen uit de overeenkomst niet nakomt, deze partij aan de ander een boete moet betalen.

Boetebeding arbeidsovereenkomst algemene voorwaarden koopovereenkomst

N 20190521
Nieuws Algemene voorwaarden opstellen?! 05/03/2019

Bijna ieder bedrijf gebruikt ze wel: algemene voorwaarden, oftewel ‘de kleine lettertjes’. Algemene voorwaarden worden vaak over het hoofd gezien bij het sluiten van overeenkomsten. Dat kan voor problemen zorgen als de afspraken die je met een ander bedrijf maakt (bijvoorbeeld over de levering van een product of dienst) niet lopen zoals je had verwacht.

Algemene voorwaarden opstellen

N 20190305