Loes Ewals

Juridisch ondersteuner

0493 35 20 70
l.ewals@gca.nl

Mijn naam is Loes Ewals. Na een aantal jaar in de collegebanken te hebben gezeten, wilde ik weleens zien hoe het er ‘in het echt’ aan toe gaat. Via een bekende kwam ik bij Goorts + Coppens uit en mocht ik in de zomer van 2017 als student-stagiaire aan de slag. De eerste dagen was het even wennen, maar al snel voelde ik me hier op mijn plek.

Ik werd direct aan het werk gezet en kreeg veel interessante en ook verdiepende opdrachten. Binnen kantoor is iedereen erg toegankelijk dus bij vragen of voor nieuwe opdrachten kon (en kan) ik altijd bij iemand binnenlopen. Ook zijn de werkzaamheden heel divers. De ene dag schrijf je een brief, de volgende dag maak je een blog voor de website en weer een andere dag ga je aan de slag met het schrijven van een protocol of mag je mee naar zitting. Een van de doelen van mijn stage was inzicht krijgen in de vraag wat ik na mijn studie wil gaan doen. Door opdrachten en gesprekken met verschillende medewerkers heb ik hiervan zeker een beter beeld gekregen. Zo ben ik erachter gekomen dat ik bepaalde rechtsgebieden leuker vind dan ik dacht en kon ik hierop de keuze voor mijn mastervakken afstemmen.

Na twee maanden zat mijn stageperiode erop. Toen ik vervolgens het aanbod kreeg om naast mijn studie als juridisch ondersteuner te blijven, hoefde ik hier niet lang over na te denken. 

Ik wilde weleens zien hoe het er ‘in het echt’ aan toe gaat...

Meer van Loes Ewals
20991230

Mijn kennisgebieden:

20991229

Nieuws Fipronil-crisis: is de Nederlandse Staat aansprakelijk? 16/07/2019

In de zomer van 2017 was er groot alarm in de Nederlandse pluimveesector. Er bleken pluimveebedrijven te zijn die hun stallen hadden laten reinigen door twee reinigingsbedrijven die werkten met het verboden middel fipronil (vaak zonder dat de pluimveebedrijven dit wisten). Fipronil is een bestrijdingsmiddel dat wordt gebruikt tegen bloedluis. Hogere gehaltes fipronil kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. 

Fipronil crisis eiercrisis goorts + coppens

N 20190716
Nieuws LET OP | NIEUWSFLITS STORMSCHADE 23 JUNI 2016 21/06/2019

De superstorm die op 23 juni 2016 Zuidoost-Brabant trok, ligt alweer bijna drie jaar achter ons. In afwachting van lopende procedures hebben velen een afwachtende houding aangenomen. Pas op het moment dat een positieve einduitspraak is gedaan door de rechter willen gedupeerden alsnog aankloppen bij hun verzekeraar. Maar dan kan het wel eens te laat zijn! In het verzekeringsrecht geldt namelijk een verjaringstermijn van drie jaar.

Kom dus op tijd in actie! 

Stormschade 23 juni 2016

N 20190621
Nieuws Van mijn erf af! 16/05/2019

Het zal je maar gebeuren, acties van dierenactivisten op je erf. Gelukkig niet allemaal van het kaliber Boxtel, maar dat maakt het niet minder intimiderend. Denk naast invallen bijvoorbeeld ook aan het maken van illegale filmopnames. Wij krijgen regelmatig de vraag wat je kan doen tegen dierenactivisten. Reden voor deze blog.

Dierenactivisten

N 20190516
Nieuws Mark Clijsen: het onderhandelingsproces 29/04/2019

Vanaf 2018 is Mark Clijsen als advocaat werkzaam bij Goorts + Coppens advocaten|adviseurs. Hij is gespecialiseerd in het Vastgoed- en Ondernemingsrecht. Het afbreken van onderhandelingen is niet altijd zonder (financiële) gevolgen. Het is daarom van belang dat partijen bewust zijn van het onderhandelingsproces. In deze bijdrage zal Mark kort stilstaan bij enkele aandachtspunten in het kader van het voortijdig afbreken van onderhandelingen.

N 20190429