Loes Ewals

Juridisch ondersteuner

0493 35 20 70
l.ewals@gca.nl

Mijn naam is Loes Ewals. Na een aantal jaar in de collegebanken te hebben gezeten, wilde ik weleens zien hoe het er ‘in het echt’ aan toe gaat. Via een bekende kwam ik bij Goorts + Coppens uit en mocht ik in de zomer van 2017 als student-stagiaire aan de slag. De eerste dagen was het even wennen, maar al snel voelde ik me hier op mijn plek.

Ik werd direct aan het werk gezet en kreeg veel interessante en ook verdiepende opdrachten. Binnen kantoor is iedereen erg toegankelijk dus bij vragen of voor nieuwe opdrachten kon (en kan) ik altijd bij iemand binnenlopen. Ook zijn de werkzaamheden heel divers. De ene dag schrijf je een brief, de volgende dag maak je een blog voor de website en weer een andere dag ga je aan de slag met het schrijven van een protocol of mag je mee naar zitting. Een van de doelen van mijn stage was inzicht krijgen in de vraag wat ik na mijn studie wil gaan doen. Door opdrachten en gesprekken met verschillende medewerkers heb ik hiervan zeker een beter beeld gekregen. Zo ben ik erachter gekomen dat ik bepaalde rechtsgebieden leuker vind dan ik dacht en kon ik hierop de keuze voor mijn mastervakken afstemmen.

Na twee maanden zat mijn stageperiode erop. Toen ik vervolgens het aanbod kreeg om naast mijn studie als juridisch ondersteuner te blijven, hoefde ik hier niet lang over na te denken. 

Ik wilde weleens zien hoe het er ‘in het echt’ aan toe gaat...

Meer van Loes Ewals
20991230

Mijn kennisgebieden:

20991229

Nieuws Van mijn erf af! 16/05/2019

Het zal je maar gebeuren, acties van dierenactivisten op je erf. Gelukkig niet allemaal van het kaliber Boxtel, maar dat maakt het niet minder intimiderend. Denk naast invallen bijvoorbeeld ook aan het maken van illegale filmopnames. Wij krijgen regelmatig de vraag wat je kan doen tegen dierenactivisten. Reden voor deze blog.

Dierenactivisten

N 20190516
Nieuws Mark Clijsen: het onderhandelingsproces 29/04/2019

Vanaf 2018 is Mark Clijsen als advocaat werkzaam bij Goorts + Coppens advocaten|adviseurs. Hij is gespecialiseerd in het Vastgoed- en Ondernemingsrecht. Het afbreken van onderhandelingen is niet altijd zonder (financiële) gevolgen. Het is daarom van belang dat partijen bewust zijn van het onderhandelingsproces. In deze bijdrage zal Mark kort stilstaan bij enkele aandachtspunten in het kader van het voortijdig afbreken van onderhandelingen.

N 20190429
Nieuws Asbesthoudende golfplaten DEEL II: Achmea (Interpolis) opnieuw veroordeeld tot vergoeding van de volledige schade! 11/04/2019

Verzekeraar Interpolis keert slechts 25 procent van de opgenomen schade uit in het geval er sprake is van het vervangen en herstel van asbesthoudende golfplaten die door het noodweer van 23 juni 2016 zijn beschadigd (Interpolis heeft ervoor gekozen de schades uniform te regelen op basis van een afschrijving van 75 procent). Deze vergoeding is gebaseerd op een door Interpolis gehanteerde interne richtlijn. De interne richtlijn waarop het afschrijvingsbeleid wordt gebaseerd wordt afgeleid van een TNO-rapport.

Asbesthoudende golfplaten stormschade goorts coppens thomas berkhout

N 20190411
Nieuws Goorts + Coppens Advocaten verduurzaamt met de BMW i3 19/02/2019

Deurne, Helmond, 19 februari 2019 – Al jarenlang staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Goorts + Coppens advocaten|adviseurs. Het advocatenkantoor streeft met #Going Green naar een duurzame organisatie. Met de keuze voor de elektrische BMW i3 is Goorts + Coppens alweer een stap dichterbij. Het is dan ook nooit de vraag geweest ‘of’ , maar ‘wanneer’ de elektrische auto’s  zouden worden aangeschaft. Nu is het moment daar.

Duurzaamheid, Goorts Coppens

N 20190219