Guido Goorts

Advocaat milieu + omgeving en vastgoed | Partner

0493-331470
06-53912105
g.goorts@gca.nl

Ik ben samen met Ad Coppens de oprichter van het kantoor. Na afronding van mijn rechtenstudie in 1988 ben ik in 1992 beëdigd als advocaat. Daarvoor ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij Interpolis. Vanuit het onroerend goedrecht heb ik me met name gespecialiseerd in het ruimtelijke ordenings- en milieurecht en de overheidsaansprakelijkheid. Ik ben werkzaam in de vestiging te Deurne. Daarnaast ben ik lid van de Vereniging van Bouwrechtadvocaten, de Vereniging van Onteigeningsadvocaten, Vereniging voor Onteigeningsrecht en de Vereniging voor Agrarisch Recht Advocaten. Om de maatschappelijke betrokkenheid van het kantoor te onderstrepen vervul ik ook een aantal bestuursfuncties. 

Guido Goorts heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht 
  • Onteigeningsrecht 

Deze registratie verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

Met het beste team om je heen kun je winnen

Meer van Guido Goorts
20991230
Nieuws Fosfaatrechten: grens tussen ondernemersrisico en inbreuk op eigendomsrecht 20/08/2019

Als kantoor staan wij een grote groep melkveehouders bij in hun kwestie over de vaststelling van het aantal fosfaatrechten door de minister. Bestuursrechtelijk hebben de meeste zaken het eindstation bereikt: het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). In een aantal zaken wachten we op een zittingsdatum. In een aantal gevallen wachten we op uitspraak, dan wel hebben we de uitspraak pas geleden gekregen. Het zal u niet verbazen dat wij de ontwikkelingen in de rechtspraak rondom de fosfaatrechten op de voet volgen.

Fosfaatrechten ondernemersrisico eigendomsrecht goorts coppens

N 20190820
Nieuws Windturbines, een veelbesproken onderwerp... 16/08/2019

De plannen voor windturbines zijn nooit zonder discussie. Op veel plaatsen in het land worden plannen ontwikkeld voor het plaatsen van windturbines. Aangezien deze turbines steeds hoger worden, tot hoogten van 240 meter, is dat ook niet verwonderlijk. De impact op de omgeving is daarmee immers ook groter.

Windturbines goorts coppens

 

N 20190816
Nieuws Invloed van het PAS op woningbouw en infra 15/08/2019

Er is de laatste weken veel geschreven over stikstof en de gevolgen hiervoor voor natuur en milieu. Vaak wordt stikstof geassocieerd met de agrarische sector. Recente ontwikkelingen hebben echter ook grote gevolgen voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen en ontwikkeling van woningbouw.

Wat verandert er voor projectontwikkelaars en aannemers?

Invloed PAS op woningbouw en infra

N 20190815
Nieuws Detailhandel: toegang geweigerd! 12/08/2019

Stel je bent ondernemer in de detailhandel-branche. Je hebt de perfecte locatie gevonden voor een vestiging van je winkel. Na wat research blijkt dat de gemeente niet alle typen detailhandel toelaat, waaronder jouw beoogde detailhandel-winkel. Het bestemmingsplan is de zogeheten ‘boosdoener’. Het overkwam een ondernemer in gemeente Appingedam. In het betreffende bestemmingsplan stond dat alleen volumineuze detailhandel is toegestaan. Kortom: wel ruimte voor een meubelzaak, keukenzaak of een bouwmarkt, maar geen ruimte voor bijvoorbeeld een kledingzaak, schoenenzaak, health & beautyzaak of bakker.

Een bestemmingsplan kan dus flink je ondernemersplannen door de war schoppen. Maar kan je hier dan niets tegen doen? Natuurlijk wel!

Detailhandel bestemmingsplan

N 20190812