Annelies Plooij

Jurist milieu + omgeving

0493 352070
a.plooij@gca.nl
Begin 2017 ben ik afgestudeerd in de masters Staats-en bestuursrecht en Strafrecht aan de Universiteit Leiden. Voor mijn afstuderen heb ik stage gelopen bij het Openbaar Ministerie en heb ik diverse stages gelopen bij verschillende advocatenkantoren. Ook ben ik een tijdje werkzaam geweest bij een middelgroot advocatenkantoor in Rotterdam als werkstudent/juridisch ondersteuner, waarin ik zowel werkzaam ben geweest in het bestuursrecht als het (economisch) strafrecht. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt bij een gemeente en een juridische dienstverlener met als bijzondere specialisatie ‘bestuursrechtelijke handhaving’. Vanwege deze ervaring weet ik als geen ander hoe bepaalde processen binnen de overheid lopen. Hierdoor kan ik jouw belang optimaal behartigen.

Met strategie en overtuiging doordringen tot de kern van de zaak, dat geeft het beste resultaat!

Meer van Annelies Plooij
20991230
Nieuws Overgangsrecht, wat moet ik ermee? 29/04/2019

Je hebt vast weleens gehoord van een ‘bestemmingsplan’. Een juridisch document dat inzicht biedt in de regels die gelden voor bouwen en gebruiken van een bepaald gebied. Zo heb je bestemmingsplannen specifiek voor een bepaald adres, maar vaak is een bestemmingsplan van toepassing op een bepaald gebied. Denk bijvoorbeeld aan het buitengebied van een gemeente of juist de binnenstad.

Overgangsrecht, Goorts Coppens

N 20190429
Nieuws Nieuw windpark Reusel in 2020: “Windpark Agro Wind Reusel” 29/04/2019

In de gemeente Reusel-De Mierden heeft Windpark Agro-Wind Reusel B.V. voornemens om een Windpark te realiseren. Het windpark zal bestaan uit 11 windturbines met een tiphoogte van maar liefst 246 meter. De gevolgen voor de omgeving zullen dus aanzienlijk zijn. In dit artikel zullen we het een en ander op een rij zetten.

N 20190429
Nieuws Gevolgen verbreding A58 23/04/2019

Rijkswaterstaat is van plan om de A58 tussen Eindhoven en Tilburg te verbreden met 1 extra rijstrook in beide richtingen en wil daarnaast een aantal knooppunten op de schop nemen. Het ontwerp-tracé zal naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele weken ter inzage worden gelegd. Wat zijn de gevolgen hiervan?

Gevolgen verbreding A58

N 20190423
Nieuws Touwtrekken om fosfaatrechten: verpachter vs. pachter 29/03/2019

Vanaf de inwerkingtreding van het stelsel van fosfaatrechten verschillen partijen van mening over de vraag van wie de fosfaatrechten zijn. Voorbeelden van deze partijen zijn in- of uitschaarders en melkveehouders of opfokkers. De vraag speelde ook tussen verpachters en pachters. Het gerechtshof heeft daar deze week een knoop in doorgehakt.

Fosfaatrechten; pachter vs. verpachter goorts coppens

N 20190329