Iets terugdoen voor de maatschappij staat bij ons hoog in het vaandel

Wij stimuleren dat medewerkers deelnemen in besturen van maatschappelijke organisaties en ondersteunen zowel regionaal als landelijk maatschappelijke initiatieven. Kijkend naar de 3 pijlers van MVO: people, planet, profit vullen wij dit als volgt in:

Profit

Een gedeelte van de winst van het bedrijf geven wij terug aan de maatschappij. Wij doen dit bij voorkeur door de combinatie van de inzet van middelen en mensen. Veel van onze medewerkers gebruiken een gedeelte van hun vrije tijd maar in sommige gevallen ook uren onder kantoortijd om ervoor te zorgen dat een aantal evenementen / stichtingen ondersteund worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: IJsfestijn DeurneDeurnese Golfkampioenschappen (Guido Goorts), Stichting Grip op Schuld (Thomas Berkhout)

Planet

Een advocatenkantoor is bij uitstek een papierverslinder. Doordat wij volledig digitaal werken intern en vergaderen met ipads wordt erg veel papier bespaard. Ook proberen wij met klanten zoveel mogelijk digitaal te corresponderen. Helaas zijn de rechtbanken nog niet digitaal ontsloten en moeten alle stukken naar de rechtbanken nog per post worden verstuurd. Ook is de verlichting in de panden energiezuinig en zijn overal automatische lichtschakelaars geplaatst. Het pand in Deurne wordt verwarmd en gekoeld door middel van een aardwarmtesysteem.

Voor ons kantoor in Helmond hebben we het Helmonds EnergieConvenant ondertekend om samen met bedrijven stil te staan en meer inzicht te krijgen in ons energie verbruik.

People

De mensen binnen onze organisatie zijn superbelangrijk. Het maakt niet uit welke functie binnen kantoor iemand bekleed. De secretaresses zijn het visitekaartje van ons kantoor en daarom net zo belangrijk als de advocaat die het dossier behandelt. Wij hechten dan ook erg veel belang aan werkplezier en open communicatie.

Meer weten over Goorts + Copppens en MVO neem dan contact met ons op.