Lidstaten EU stemmen in met handhavingsrichtlijn

In onze vorige nieuwsbrief informeerden wij u al over de Richtlijn Handhaving Detachering, die de detachering van werknemers uit andere lidstaten beter te handhaven moet maken. Deze handhavingsrichtlijn is een vervolg op de Richtlijn Detachering uit 1996. Laatstgenoemde richtlijn schrijft voor dat de lidstaten erop toezien dat de werknemer die tijdelijk in een andere lidstaat is gedetacheerd ten aanzien van bepaalde arbeidsvoorwaarden (zoals onder andere minimumlonen, maximale werktijden en minimum aantal vakantiedagen) aanspraak moet kunnen maken op de wettelijke en bestuursrechtelijke voorschriften van het werkland, ongeacht het recht dat van toepassing is op zijn arbeidsovereenkomst.

Inmiddels hebben de lidstaten van de Europese Unie ingestemd met de handhavingsrichtlijn bij het detacheren van werknemers. De lidstaten hebben nu twee jaar de tijd om de handhavingsrichtlijn in nationale wetgeving om te zetten. 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 0493-352070.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×