Letselschade | Een blessure als gevolg van een buitensporige tackle? Je kans op een succesvolle schadeclaim is groter dan je denkt!

Je kans op een succesvolle schadeclaim is groter dan je denkt!

Wellicht ben je bekend met de doodschop op Niels Kokmeijer, de profvoetballer die jaren geleden daardoor vroegtijdig een punt achter zijn carrière moest zetten. Hij moest twee jaar revalideren van zijn letselschade. Wat nou, als een tackle zo buitensporig is als in zijn geval?

Jaarlijks ontstaan er grofweg 8000 blessures als gevolg van een grove tackle. Ondanks dit aantal overtredingen met immateriële schade tot gevolg, leidt dit amper tot rechtszaken. Dit blijkt uit een analyse van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum (AIC). Uit dit onderzoek blijkt ook, dat in de gevallen dat het wél kwam tot een rechtszaak, deze vrijwel altijd gewonnen werd door de speler die geblesseerd raakte.
Letselschade, advocaat, Goorts + Coppens, Barbara Koolen
Aansprakelijkheid in een sport- of spelsituatie

Overtredingen worden vaak gezien als een onderdeel van het spel, en behoren daarmee tot de zogenaamde sport- en spelsituaties. Bij zo’n situatie geldt een verhoogde drempel voor het aansprakelijk stellen van deelnemers van het spel. Een correct uitgevoerde tackle kan leiden tot een blessure van de tegenstander, maar dit zal geen succesvolle schadeclaim tot gevolg kunnen hebben door de hogere drempel.

Onderzoek AIC

Het AIC deed onderzoek naar de vraag in hoeverre incorrecte tackles tijdens voetbalwedstrijden leiden tot een rechtszaak en hoe het verloop van deze rechtszaken zich ontwikkelt. De conclusie: wanneer een rechtszaak werd aangespannen door de geblesseerde speler, leidde dit in ruim 75% van de gevallen tot aansprakelijkheid van de speler die de overtreding maakte. Het feit dat de speler die de overtreding maakte een rode kaart kreeg, spreekt dan ook in bijna al de rechtszaken in het voordeel van de geblesseerde speler.

Ook vechtpartijen op het voetbalveld met een blessure tot gevolg werden door het AIC onderzocht. Drie maal kwam er een gewelddadige handeling richting een persoon die een blessure tot gevolg had voor de rechter. De daders werden allemaal bestraft met tenminste een schadevergoeding (de hoogste was ruim € 12.000) en een taakstraf en/of celstraf.

Geblesseerd door een grove overtreding? Neem contact op!

Heb je schade opgelopen door toedoen van een ander, dan kun je deze vaak bij de veroorzaker, verantwoordelijke of zijn verzekeraar verhalen. Zoals hierboven is uitgelegd, kan dat ook het geval zijn bij een (te) grove overtreding. Goorts + Coppens advocaten | adviseurs kan je bijstaan.

Vragen over letselschade?

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem gerust vrijblijvend contact op met Barbara Koolen, onze specialist op het gebied van letselschade.

Barbara Koolen, advocaat, letselschade

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Letselschade

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×