LET OP | NIEUWSFLITS STORMSCHADE 23 JUNI 2016

De superstorm die op 23 juni 2016 Zuidoost-Brabant trok, ligt alweer bijna drie jaar achter ons. In afwachting van lopende procedures hebben velen een afwachtende houding aangenomen. Pas op het moment dat een positieve einduitspraak is gedaan door de rechter willen gedupeerden alsnog aankloppen bij hun verzekeraar. Maar dan kan het wel eens te laat zijn! In het verzekeringsrecht geldt namelijk een verjaringstermijn van drie jaar.

Kom dus op tijd in actie! 

Stormschade 23 juni 2016

Verjaringstermijn drie jaar in het verzekeringsrecht

Als een aanspraak richting de verzekeraar verjaart, dan kan geen enkele aanspraak meer worden gemaakt op enige vergoeding.

Je kunt de verjaring stuiten

De schade is ontstaan op 23 juni 2016. Het moment waarop de verzekeraar heeft aangegeven dat de schade niet gedekt is (of slechts gedeeltelijk wordt voldaan in het geval van asbesthoudend materiaal) zal iets later zijn. Zekerheidshalve dient ervan uitgegaan te worden, dat aanspraken tegen de verzekeraar kort na 23 juni 2019 verjaren. Je kunt echter voorkomen, dat je aanspraak verjaart. Dat doe je door de verjaring te stuiten. Na ‘stuiting’ wordt de verjaringstermijn weer verlengd met drie jaren.

Hoe stuit je de verjaring?

De verjaringstermijn wordt gestuit door een schriftelijke mededeling waarbij op uitkering aanspraak wordt gemaakt. Een dergelijke mededeling moet altijd bij aangetekende brief gedaan worden. Je moet immers kunnen bewijzen dat de verjaring gestuit is. Het is belangrijk dat gedupeerden die eventueel nog aanspraken hebben richting hun verzekeraar, die rechten veiligstellen door middel van het stuiten van de verjaring.

Stuitingsbrief

Wil jij jouw verjaringstermijn stuiten? Neem contact op met advocaat Thomas Berkhout en hij doet deze je toekomen! 

Vragen?

Heeft u vragen over uw vordering richting uw verzekeraar en/of verjaring van de vordering? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend contactmoment.
Stel uw vraag via info@gca.nl of kom langs voor een kop koffie.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Thomas Berkhout

Advocaat Onderneming

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×