Lak aan coronamaatregelen rechtvaardigt geen ontslag op staande voet

Niet iedereen houdt zich even goed aan de coronamaatregelen. Zo was er een supervisor die een collega (ongewenst) de hand schudde en omhelsde. Ontslag op staande voet volgde, maar dit hield geen stand bij de Rechtbank Rotterdam. De arbeidsovereenkomst werd wel ontbonden, aangezien de supervisor al eerder voorschriften niet opgevolgde. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan verder.

Casus

Werknemer was sinds 1986 in dienst van KwikFit. De laatste jaren was hij werkzaam als supervisor. In mei 2020 kwam de HR-adviseur, na een lange tijd thuis gewerkt te hebben, naar het filiaal waar werknemer werkte. De HR-adviseur had een afspraak met de regio sales manager. Werknemer kwam uit de werkplaats gelopen, liep naar de HR-adviseur toe en wilde hem een hand geven. Toen de HR-adviseur zijn hand wegtrok heeft werknemer hem omhelsd. Vervolgens heeft werknemer nog een keer zijn arm uitgestrekt en kwam hij erg dichtbij staan. Dit voorval besprak de HR-adviseur direct met de regio sales manager, waarna KwikFit meteen overging tot schorsing van werknemer. Hij ontving per brief bericht van deze schorsing en werd de dag erna telefonisch op staande voet ontslagen. Dat ontslag werd ook per brief bevestigd.

De rechtbank geeft aan dat het gedrag van de werknemer provocerend en onverantwoordelijk is. Toch is er geen sprake van een dringende reden. Zo’n dringende reden is nodig om ontslag op staande voet te rechtvaardigen. Hierbij speelde mee dat werknemer al heel lang in dienst was, werknemer niet met kwade wil gehandeld heeft en zijn actie geen gevolgen heeft gehad voor andermans gezondheid.

Het verzoek van ontbinding van de arbeidsovereenkomst wordt wel toegewezen, op grond van een verstoorde arbeidsverhouding. Het gedrag van de werknemer liet namelijk al vaker te wensen over. Zo had hij al meerdere waarschuwingen gehad. Ook heeft hij vanwege zijn gedrag al eerder een loonsanctie en overplaatsing opgelegd gekregen. Hierbij werd hem medegedeeld dat hij een laatste kans kreeg. Het is dan ook niet gek dat het vertrouwen van KwikFit in werknemer al behoorlijk beschadigd was. Door het aan de laars lappen van de coronamaatregelen, was een vruchtbare samenwerking tussen KwikFit en werknemer niet meer mogelijk.

Een ontslag op staande voet van de werknemer, puur gebaseerd op het niet in acht nemen van de coronamaatregelen, was een te zware sanctie. Als er al langere tijd meer speelt kan het wel een druppel zijn die de emmer doet overlopen. Dan is het mogelijk dat het lak hebben aan de voorschriften, bijdraagt aan ontbinding van de arbeidsovereenkomst.

Mocht u willen overgaan tot ontslag in verband met het niet naleven van de coronamaatregelen, neem dan eerst contact op met op met Maud Saes, advocaat arbeidsrecht. Ook voor andere arbeidsrechtelijke vragen kunt u bij haar terecht.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×