Krijgt u uw pand niet verhuurd?

Er is veel leegstand als gevolg van de slechte economie en de toenemende handel via  internet.  Om uw bedrijfspand te verhuren zult u dus met iets moeten komen om huurders over de streep te trekken. Ik geef u een oplossing: omzethuur.

U zou een huurder over de streep kunnen trekken door hem aan te bieden de hoogte van de huur af te laten hangen van de omzet die hij maakt, de zogenaamde omzethuur. Gaan de zaken bij de huurder goed en wordt er veel omzet behaald, dan is de huur hoog en profiteert u van de goede zaken die de huurder doet. Gaan de zaken bij de huurder iets minder, dan zal ook de huur minder zijn.

Met omzethuur wordt min of meer een win-win situatie gecreëerd in de huidige economische tijd. U heeft niet meer te maken met een leegstaand pand en geniet inkomsten en de huurder hoeft niet bang te zijn dat hij niet meer kan betalen als de zaken wat minder gaan.

Omzethuur heeft uiteraard ook nadelen. Zo weet u bijvoorbeeld nooit zeker welk bedrag u aan huur ontvangt. Dit nadeel kan echter deels opgevangen worden door de huur op te splitsen in  een variabel en een vast  gedeelte.

Daarnaast geldt dat omzethuur niet onder alle omstandigheden mogelijk is. Zo kan omzethuur ook in strijd zijn met de dwingendrechtelijke regelgeving. Onder dwingend recht verstaan we de bepalingen in de wet waar partijen onderling niet van kunnen afwijken bij het aangaan van een overeenkomst.

Bovendien kan omzethuur gevolgen hebben voor zowel huurder als verhuurder als het gaat om huurprijswijzigingen. Bij het vaststellen van een overeenkomst dient hier wel rekening mee gehouden te worden en kan het zelfs onder omstandigheden verplicht zijn om de kantonrechter vooraf toestemming te vragen.

Weet dus dat omzethuur mogelijk is. Win echter advies in als u dit wilt overeenkomen met uw huurder. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wesley Rhoe, advocaat Vastgoed, via 0493 – 331483 of w.rhoe@gca.nl.

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Huur

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×