Koop is koop

Ruilen na aankoop niet vanzelfsprekend!

Het overkomt iedereen weleens: overbodige aankopen. Was je in de winkel nog enthousiast over jouw nieuwe apparaat, eenmaal thuis besef je dat je het eigenlijk niet nodig hebt. Het apparaat ongebruikt op zolder zetten is natuurlijk zonde en dus besluit je om de volgende dag terug te gaan naar de winkel. Je hebt de aankoopbon, het product zit nog onbeschadigd in de doos en je brengt het één dag na aankoop terug. In die situatie mag ruilen toch altijd?

De wet
Hoewel veel mensen denken dat een consument in deze situatie het recht heeft om te ruilen, is dit onjuist. Er bestaat geen wettelijk recht om een gekocht product te mogen ruilen. Sterker nog, het uitgangspunt van de wet is: koop is koop. Heb je een product gekocht dan zit je eraan vast. Een winkelier is dus niet verplicht om je het aankoopbedrag of een tegoedbon terug te geven. Uitzonderingen hierop zijn enkel mogelijk door vóór de aankoop andere afspraken te maken en schriftelijk vast te leggen is. Dit geldt voor aankopen in winkels. Bij koop aan de deur, via internet, telefoon, fax of uit een catalogus gelden andere regels.

De praktijk
In de praktijk komen winkeliers je hierin tegemoet. Vaak maakt ruilbeleid onderdeel uit van klantvriendelijkheid en staan de ruilvoorwaarden op de kassabon. Het blijft echter een gunst van de verkoper om ruilen toe te staan. Tref je namelijk een verkoper jouw product niet terugneemt dan geldt: koop is koop.

Denk dus goed na voordat je een product aanschaft en win waar nodig deskundig advies in.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Luc Tacx, vakgroepleider Ondernemings- en Verbintenissenrecht op 0475-420033 of via l.tacx@gca.nl.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×