Koffie?

Ook in 2013 ‘moet’ je nog van koffie houden.

Overal wordt het gevraagd, koffie? Zowel thuis als op de werkvloer. Het eerste wat een klant aan mij vraagt als ik op bezoek ben is: ‘koffie?’. Als ik een klant op bezoek heb op kantoor, wordt altijd gevraagd: ‘koffie?’. Bij ons op kantoor staat op de kopjes ‘uw recht op een goed kopje koffie’. Maar goed dat de koffie ook lekker is uit ons koffiezetapparaat op kantoor, anders is zo’n opmerking op je kopje niets waard natuurlijk.

En blieft de klant geen koffie, dan komt de vraag ’thee?’ of ‘iets anders?’. Onder ‘iets anders’ wordt dan veelal ‘water’ verstaan. Erg interessante en smaakopwekkende vragen allemaal.

De laatste jaren worden er op verschillende plekken nog vragen aan toegevoegd als je hebt geantwoord ‘koffie’.  De vragen ‘cappuccino?’, ‘espresso? en zelfs ‘latte machiatto?’ lijken eerder regel dan uitzondering geworden. Wat een keuzes! Maar wel direct een gespreksonderwerp met je medekoffiedrinker.

Dagelijks hebben wij met alle collega’s een kwartiertje koffiepauze. En graag komen wij bij onze klanten op de koffie om eens bij te praten. Ja hoor, daar is ie weer, het woord ‘koffie’! En er is op televisie zelfs een programma dat ‘koffietijd’ heet, waarbij dagelijks luchtige onderwerpen en bijbehorende luchtige gasten aanschuiven aan tafel en die worden geïnterviewd onder het genot van een kopje koffie. Het lijkt alsof koffie wordt geassocieerd met al het menselijke contact? Goede reclame voor de koffieboeren.

Gelukkig ben ik een rasechte koffiedrinker, dus dat komt goed uit.

En thee moeten we ook niet vergeten. De theeliefhebber heeft het ook erg goed de laatste jaren. In menig etablissement moet je bij je bestelling doorgeven welke smaak thee je wilt……’gewone thee’ lijkt wel uit den boze. Want wie neemt er nu een kopje gewone thee als je al dat prachtigs te kiezen hebt? Ik behoor tot die groep paria’s die regelmatig ‘gewone thee’ bestelt. En niet alleen omdat ik het lekker vind, maar ook een beetje uit protest…Wat is er namelijk mis met gewone thee? Eerlijk puur en niet van die gekke, door marketing bij elkaar gesprokkelde fusion smaakjes, die eigenlijk niet eens thee genoemd mogen worden.

Dus ‘gewone koffie’ of ‘gewone thee’, hou op met het woordje ‘gewoon’ en hou het bij ‘koffie’ of ’thee’. Wil iemand iets bijzonders of anders, dan moet diegene die die fusionthee wil, of speciale latte machiatto op de menukaart kijken en dat dan bestellen in het restaurant of bij iemand thuis, want een beetje koffiedrinker heeft een compleet multifunctioneel koffieapparaat op het aanrecht staan! En natuurlijk staat koffie voor gezelligheid, want wat is er nu gezelliger dan samen even stil te staan met een warm kopje koffie, thee, espresso, cappuccino, latte machiatto of glaasje water en even bij te praten. Thuis, op het werk of in de horeca! Heerlijk!! Zo, ik ben klaar met deze blog! Ik pleit NU! voor een kopje koffie!


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×