Internationaal privaatrecht

Grenzeloos ondernemen en grensoverschrijdende handelsrelaties? Dan heb je te maken met Internationaal Privaatrecht.

Steeds meer ondernemers en particulieren kijken verder dan de landsgrenzen. Er wordt volop zaken gedaan met buitenlandse partijen en er ontstaan internationale handelsrelaties.

Zeker in rechtsverhoudingen met een grensoverschrijdend karakter, is het belangrijk dat je oog hebt voor jouw rechtpositie. Het internationaal privaatrecht en (mogelijk) het Weens Koopverdrag spelen een rol. Het internationaal privaatrecht bepaalt in internationale zaken welke nationale rechtbank bevoegd is om over een bepaald onderwerp te oordelen, welk recht toegepast moet worden, maar ook of een uitspraak in een ander land wordt erkend en ten uitvoer kan worden gelegd.

Bij het internationaal zakendoen is het erg belangrijk om op voorhand over deze zaken na te denken. Je hebt namelijk veel zélf in de hand. Vaak wordt ook over het hoofd gezien, dat het Weens Koopverdrag van toepassing kan zijn op koopovereenkomsten met betrekking tot roerende zaken tussen partijen die in verschillende staten gevestigd zijn. Over de vraag of toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag in een specifiek geval al dan niet gunstig is, moet op voorhand goed worden nagedacht. Het is mogelijk om toepasselijkheid geheel of gedeeltelijk uit te sluiten.

Het opstellen van internationale contracten en algemene voorwaarden die in een internationale setting worden gebruikt, is maatwerk. Neem tijdig contact op, indien je internationaal zaken gaat doen. Mocht er al een internationaal geschil bestaan, ook dan kun je bij ons terecht voor advies en bijstand.

Goorts + Coppens
Sharon Janssen Goorts + Coppens

Sharon Janssen

Advocaat Onderneming

Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Thomas Berkhout

Advocaat Onderneming

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×