Mediation

Mediation is een methode waarbij partijen gezamenlijk en onder begeleiding van een onafhankelijke (professionele) derde, de mediator, in onderling overleg de gevolgen van hun geschil regelen. Vooral bij een echtscheiding of relatiebreuk kan mediation tot goede resultaten leiden en wordt een respectvolle scheiding zoveel mogelijk gewaarborgd. Dit kan met name prettig zijn als er kinderen in het spel zijn en partijen – vanwege de kinderen – na de scheiding  op regelmatige basis contact met elkaar zullen hebben.

Ook andere geschillen tussen partijen zoals het herzien van een ouderschapsplan of de wijziging van alimentatie kunnen door middel van mediation worden opgelost.

De duur van het mediationproces is mede afhankelijk van situatie en de bereidheid van partijen om tot een oplossing te komen. Gemiddeld zijn er zo’n 3 gesprekken nodig om tot concrete afspraken te komen. Deze afspraken worden door de mediator vastgelegd in een ouderschapsplan (voor wat betreft de kinderen) of scheidingsconvenant. In geval van echtscheiding wordt ook de volledige afwikkeling bij de Rechtbank door Imke geregeld.

Een mediator behartigt niet de belangen van een van partijen maar stelt zich neutraal op. Om de onpartijdigheid te waarborgen worden voorafgaand aan de mediation afspraken gemaakt die ook worden vastgelegd in een mediationovereenkomst. Iedereen weet dus vanaf het begin af aan waar hij of zij aan toe is.

Imke Gerrits
Imke Gerrits

Imke Gerrits

Advocaat Familie en erfenis

Heldere communicatie voor een optimaal resultaat

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Imke Gerrits

Imke Gerrits

Advocaat Familie en erfenis

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×