Kantonrechter oordeelt: bedenktermijn bij de vaststellingsovereenkomst tussen werkgever/werknemer start op datum van overeenstemming over de essentialia

Als een werkgever en een werknemer het eens zijn over een beëindiging van de arbeidsovereenkomst moet de overeenstemming in een schriftelijke overeenkomst, zijnde de vaststellingsovereenkomst, worden vastgelegd. De werknemer kan deze overeenkomst binnen twee weken (bedenktermijn) ontbinden via een schriftelijke aan de werkgever gerichte verklaring.

Eerder oordeelde de kantonrechter Rotterdam dat de bedenktermijn van twee weken gaat lopen op het moment dat partijen de vaststellingsovereenkomst hadden ondertekend.

Op 1 juni 2016 oordeelde de kantonrechter Leiden echter dat de bedenktermijn al eerder gaat lopen; namelijk op het moment dat partijen overeenstemming hadden bereikt. Dit is dus niet het moment van ondertekening van de vaststellingsovereenkomst maar als er in een e-mail overeenstemming is over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst. De daadwerkelijke ondertekening volgt immers vaak enkele dagen later.

De kantonrechter overwoog dat het schriftelijkheidsvereiste in het kader van de bedenktermijn niet zo ver gaat dat de bedenktermijn pas start als beide partijen de vaststellingsovereenkomst hebben ondertekend. Het gaat erom dat er over de essentialia van de beëindiging van het dienstverband overeenstemming is bereikt, bijvoorbeeld bij e-mail of WhatsApp.

Er zijn nu een tweetal uitspraken gedaan over de vraag wanneer het bedenktermijn ingaat. Beide uitspraken staan haaks op elkaar. In de jurisprudentie zal hier in de komende periode meer duidelijkheid over ontstaan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maud Saes, advocaat arbeid, via m.saes@gca.nl of 0493-352070.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Ontslag

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×