Je heb een keuze!

Maak daar gebruik van

The week-after…. De uitslag van de verkiezingen is bekend en de formatieverkenningen zijn begonnen. Afgelopen periode heb ik -onbewust blijkt- toch meer rekening gehouden met de veranderende wereld dan ik in de gaten had. Toen ik vorige week de dag na de verkiezingen op stond was het eerste wat ik deed snel kijken of de uitslag van onze landelijke verkiezingen nog wel hetzelfde was dan de avond ervoor. ‘Gelukkig! Niets veranderd.’ Stel je voor dat wij in Nederland, net als bij Brexit of Trump, wakker geworden zouden zijn en dat het hele land op zijn kop zou staan.  Zou staan, zeg ik bewust, het was namelijk niet zo.  Een gevoel van trots werd mij meester. Geweldig om in dit land te mogen wonen, leven en werken. Wel lekker kunnen klagen met z’n allen maar als het erop aan komt zijn we realistischer en meer nuchter dan je zou verwachten. We hebben we ons niet laten leiden door peilingen, mediagekte, gamechangers, opportunisme en de campagnes waarbij ‘net –te-hippe’ lijsttrekkers ons allemaal proberen over te halen op hun partij te stemmen. Het grootste deel van de stemmers blijkt toch te passen binnen het verwachtingspatroon van onze cultuur: realistisch en nuchter.

Verkiezingen; keuzes van en door mensen. Bewust kiezen, dat heb ik zelf nog niet zo lang geleden ook gedaan door de keuze te maken om de verzekeringswereld, waarin ik ruim 25 jaar werkzaam was, te verlaten. Ik heb bewust gekozen voor een nieuwe uitdaging in een andere branche: de advocatuur. Je probeert natuurlijk van te voren een inschatting te maken en je hebt een beeld voor ogen. Maar hoe het werkelijk is moet je ervaren.  Een schot in de roos wat mij betreft. Hoe geweldig is het om tussen een groep zo enthousiaste mensen te kunnen werken. Dat is precies hoe ik mij nu na bijna twee maanden voel. Een groep collega’s die er elke dag voor kiest (bewust en onbewust) om met energie en passie hun vak uit te oefenen. Wat ben ik blij dat ik hier deel van uit mag maken en dat ik mijn keuze zo gemaakt heb. En wat levert het energie op!

Het lijkt soms of mensen een beetje klaar zijn met keuzes maken. Het woord “keuzestress” zal binnenkort wel opgenomen worden in de Van Dale. De mogelijkheden bij het kiezen van een studie, een leuk restaurant, een vakantie of een nieuwe televisie zijn legio! Je weet vooraf nooit helemaal zeker of wat je kiest, uiteindelijk ook bij je past. Voorafgaand aan de verkiezingen was het niet gemakkelijk om de partij te kiezen die bij je past. De programma’s bevatten zoveel diverse onderwerpen en standpunten, er zijn er altijd wel een aantal die aansluiten bij jouw ideeën (of niet). Daarnaast speelt ook je gevoel een rol: in welke persoon of welke partij heb je vertrouwen? En door wie laat je je adviseren? Best lastig dus dat keuzes maken! Toch ben ik ervan overtuigd dat je het moet zien als een luxe. We leven in een land waar je in ieder geval een keuze hebt. Gebruik die mogelijkheid ook!

Om nog maar een linkje te maken naar mijn “nieuwe” branche: Het recht op vrije advocaatkeuze. Onze wet maakt het mogelijk je eigen advocaat te kiezen als je via je rechtsbijstandverzekering een proces moet voeren. Wat is het dan prettig dat je mag kiezen voor iemand waar je vertrouwen in hebt;  je eigen, bekende advocaat. Misschien heeft deze advocaat je al eens geadviseerd bij  juridische aspecten binnen jouw bedrijf of meegedacht in het voorkomen van problemen? En juist dan, als  een probleem zich aandient en het er op aan komt, wil je iemand naast je hebben staan die bij je past. En wil je zelf kunnen kiezen. Doe dat dan ook!

Groet,
Pieter


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Vrijeadvocaatkeuze

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×