Is een opdracht per sms rechtsgeldig?

De kantonrechter in Roermond heeft onlangs geoordeeld dat het voor het versturen van een rechtsgeldige factuur niet noodzakelijk is om een getekende overeenkomst te hebben.

Mondelinge afspraken via sms & email zijn rechtgeldig
Aanleiding van het geschil was een meerwerkfactuur die een opdrachtnemer aan een opdrachtgever had verstuurd voor de werkzaamheden die zij had verricht. Ondanks dat er geen schriftelijke overeenkomst voor de uitvoering van het meerwerk lag, heeft de rechter bepaald dat de meerwerkfactuur gewoon betaald moet worden. Uit e-mailberichten en sms-berichten kon volgens de rechter namelijk worden opgemaakt dat partijen mondelinge afspraken hebben gemaakt over het uitvoeren van de werkzaamheden. Dit was volgens de rechter voldoende.

Bewaar alle vormen van een overeenkomst
Heb je op basis van een mondelinge overeenkomst werkzaamheden verricht, en wil de opdrachtgever de factuur niet betalen? Als uit divere communicatie blijkt dat er ondeling afspraken gemaakt zijn over te verrichten werkzaamheden, is dat voldoende is om aan te tonen dat er in opdracht van de opdrachtgever is gewerkt. En dient de factuur betaald te worden.

Vragen over dit onderwerp of een vergelijkbaar geval aan de hand? Neem voor advies contact op met met Barbara Koolen, b.koolen@gca.nl of 0493 35 20 70


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Contracten

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×