Intensieve veehouderijen in Verwevingsgebieden

Bestaande veehouderijen in verwevingsgebieden mogen op de meeste plaatsen niet groter worden dan 1,5 hectare (inclusief groen). Ook hier geldt dat stallen niet hoger mogen worden dan één bouwlaag. Veehouderijen die al aan de grens van 1,5 hectare zitten worden gerespecteerd, bouwblokken die op 20 maart 2010 kleiner waren dan 1,5 hectare kunnen tot maximaal 1,5 hectare groeien.

Bouwaanvragen voor bouwblokken groter dan 1,5 hectare in verwevingsgebieden worden niet meer ingewilligd. Gemeenten mogen dergelijke vergunningen niet meer afgeven.

Verdere beperkingen:

In het door de provinciale staten genomen besluit zijn nog de volgende beperkingen opgenomen:
a. voor extensiveringsgebieden geldt de verplichting dat stallen uit ten hoogste één bouwlaag mogen bestaan. 
b. mogelijkheden voor nieuwvestiging worden uitgesloten. In de toekomst komen volgens provinciale staten meerdere locaties beschikbaar waar bedrijven naar toe kunnen worden verplaatst. 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×