Per 19 maart 2020 ligt het Inpassingsplan Westelijke Langstraat ter inzage, samen met het waterpeilbesluit en de natuurvergunning. Verdroging en vervuiling door stikstof tasten de natuur in de Westelijke Langstraat aan. Daarom moet de komende jaren nieuwe natuur worden ontwikkeld. In de plannen staat beschreven welke percelen worden omgevormd naar natuur, wat voor soort natuur er gerealiseerd wordt en welke maatregelen er getroffen moeten worden om de bestaande natuur te behouden en uit te breiden. Het plan kan gevolgen hebben voor jouw woon- en leefklimaat en/of eventuele bedrijfsmatige activiteiten. Zo worden landbouwpercelen omgevormd tot natuur.
Met de vaststelling van dit inpassingsplan wordt de realisatie van natuur juridisch/planologisch mogelijk gemaakt. Eerder was het ontwerp al ter inzage gelegd. Hierop konden zienswijze worden ingediend. Nu ligt er dus een definitief plan. De volgende stap is beroep bij de Raad van State. Lees verder voor de mogelijkheden.
Ter inzagelegging inpassingsplan
De vaststelling en de ter inzagelegging van het plan en de bijbehorende besluiten zijn een belangrijk moment voor belanghebbenden. Vanaf het moment van ter inzagelegging kun je namelijk beroep aantekenen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat voor jou open vanaf 19 maart 2020 tot en met 29 april 2020. Nu het plan met bijbehorende stukken is vastgesteld, kunnen wij samen met jou beoordelen of, en zo ja, met welke argumenten er beroep kan worden ingesteld. Valt jouw perceel buiten het gebied, maar heb je wel vrees voor de gevolgen van het plan voor jouw perceel? Of heb je geen zienswijze ingediend? Neem ook dan gerust contact met ons op. Wij beoordelen samen met jou de mogelijkheden voor beroep.
Rechtsbijstand verzekerd?
Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt, kunnen wij op kosten van de verzekering jouw beroep behandelen bij de Raad van State. Als verzekerde heb je namelijk het recht om voor rekening van de rechtsbijstandsverzekeraar zelf je advocaat te kiezen.
Vragen? Meer weten?
Neem contact op met Niels Crooijmans (n.crooijmans@gca.nl / 06 55 50 65 41) of Annelies Plooij (a.plooij@gca.nl / 06 20 02 63 14)