Informatiebijeenkomst ‘een kritische blik naar de controles van de NVWA’

De intensieve veehouderij, waaronder de varkenshouderij, wordt al jaren onder de loep genomen. Zowel in de politiek als in de media wordt er veel aandacht aan besteed.

Ook merken we in de praktijk dat de NVWA (de toezichthouder op het gebied van het welzijn van varkens) extra en scherpere aandacht heeft voor de sector. Het resultaat hiervan is dat de NVWA door middel van controles tot  handhaving komt. Met extreme boetes tot gevolg.

Omdat de NVWA zal blijven controleren is het zaak dat je goed voorbereid bent op deze controles. Waar wordt op gelet? Hoe legt men de regels uit? Ook is het van belang om te weten wat je nu wel en niet kunt zeggen. Daarnaast is het zaak om te weten wat je kunt doen tegen de door de NVWA opgelegde handhavingsinstrumenten.

Graag nodigen wij u uit voor een informatieavond waar FarmAdvies en Goorts+Coppens advocaten|adviseurs samen met u de belangrijkste onderwerpen bespreken, zodat u weet wat u bij mogelijke controles te wachten staat.

De informatieavond zal worden gehouden bij de familie Van Leeuwen, Banendijk 5 in Nederweert-Eind (www.onsboerenerf.com) op donderdag 11 december 2014 om 20:00 uur. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen en sluiten wij af met een borrel.

Onderwerpen die zeker aan bod komen:
1. Wat kan en mag een toezichthouder nu allemaal doen op grond van de wet?
2. Het besluit houders van dieren nader bekeken aan de hand van een aantal concrete voorbeelden
3. Wat zijn de rechten en plichten van de varkenshouder in het licht van de mogelijke strafrechtelijke vervolging

Aanmeldingen
Klik hier om u aan te melden. Schijf u snel in, want bij 35 aanmeldingen zitten wij vol!  Bij de aanmelding graag vermelden met hoeveel personen u komt. Wij sturen u vervolgens een bevestiging met routebeschrijving.

Graag tot donderdag 11 december!

Met vriendelijke groet,

Erik van der Hijden, FarmAdvies
Niels Crooijmans Goorts + Coppens advocaten|adviseurs


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×