Indexering alimentatie 2021 bekend

De wet bepaalt dat alimentatie, zowel kinderalimentatie als partneralimentatie, jaarlijks worden geïndexeerd. In de praktijk betekent dit dat de alimentatie jaarlijks wordt verhoogd met een door de overheid te bepalen percentage.

Indexeringspercentage 2021 bekend

Ook voor komend jaar is de indexering alimentatie bekend.

Voor 2021 is dit indexeringspercentage bepaald op 3%. Het nieuwe alimentatiebedrag kan worden berekend op https://www.lbio.nl/indexering-alimentatie/.

Houd er rekening mee dat als je het percentage niet toepast en je het oude bedrag blijft betalen, de indexering op een later moment alsnog geïnd kan worden door de alimentatiegerechtigde.

Wijziging alimentatie?

Mogelijk is de alimentatie niet meer passend bij jouw situatie. Als er sprake is van gewijzigde omstandigheden, is het mogelijk om de alimentatie te laten wijzigen. Deze gewijzigde omstandigheden kunnen gelegen zijn in wijzigingen in de financiële situatie van de alimentatieplichtige of alimentatiegerechtigde (zoals wijziging van het inkomen) of wijzigingen in de persoonlijke situatie.

Wijziging van alimentatie kan in overleg, waarbij het van belang is dat de nieuwe afspraken goed worden vastgelegd, of via een procedure bij de rechtbank.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de op jou rustende onderhoudsverplichting of de mogelijkheden tot wijziging daarvan? Imke Gerrits is een ervaren familierechtadvocaat en kan je adviseren over je mogelijkheden.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met ons kantoor.

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Familie

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×