Inbrekers, opgelet!

Over de strafrechtelijke aanpak van inbrekers lezen we dagelijks in de krant. Over de bestuursrechtelijke aanpak van inbrekers lees of hoor je vrijwel nooit iets. De gemeente Putten had een inbreker, die al vaker wegens vermogensdelicten was veroordeeld, een last onder dwangsom opgelegd van € 2.500,- per keer (met een maximum van € 10.000,-) voor elke keer dat hij inbrekerswerktuigen op een openbare plaats bij zich had of vervoerde.

De inbreker is daartegen in beroep gegaan. In de uitspraak van de Raad van State van 6 april 2016 is deze zaak in hoger beroep behandeld. De inbreker probeerde de Raad van State nog te overtuigen dat de aangetroffen spullen (een stanleymes, portofoons, een schroevendraaier, een kniptang en een beitel) niet van hem waren. Dat mocht echter niet baten.

De Raad van State was het met de rechtbank eens en liet de last onder dwangsom in stand, omdat uit het proces-verbaal kon worden afgeleid dat de inbreker wel degelijk inbrekerswerktuigen bij zich had.

Als meer gemeenten het voorbeeld van de gemeente Putten zouden volgen, wordt het steeds lastiger om als ‘eerlijke inbreker’ je brood te verdienen!

Ruud Verkoijen, advocaat Milieu + Omgeving, te bereiken op telefoonnr.: 0493-331474 of per e-mail: r.verkoijen@gca.nl.

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×