In de schoolbank

Carolus Borromeus College

Een maand geleden kwamen er vijf leerlingen van het Carolus Borromeus College die het speciale programma International Business College volgen bij Goorts en Coppens op kantoor voor een vierdaagse stage.

Afgelopen donderdag was het andersom: onze advocate (en oud-leerling van het Carolus Borromeus College) Irene van Geel ging samen met onze stagiair Tim Raijmakers naar de school om daar een presentatie te houden over de advocatuur. Het doel van de ochtend was om meer inzicht te geven in de dagelijkse praktijk van een advocaat. Na een introductie over ons zelf, ons kantoor, de rechtenstudie en de beroepsopleiding advocatuur was er een quiz via het digibord, waarbij de leerlingen hun telefoon konden gebruiken als stemkastje. Het eerste deel ging over basisbeginselen van het recht. Er kwamen vragen over verschillende onderwerpen langs. Is levenslang nou echt levenslang? Is het uitschelden van iemand strafbaar? En waar komt de toga die advocaten dragen nou vandaan? Na deze vragen was het tijd voor het behandelen van wat merkwaardige casussen. Hierbij moesten de leerlingen zich in de rechter verplaatsen en oordelen over de omstandigheden.  Uiteindelijk ging Anne er met de prijs vandoor!

Na de quiz was er uiteraard nog tijd voor vragen en kon er een echte toga gepast worden. Een geslaagde ochtend met fanatieke leerlingen: Carolus Borromeus, bedankt! 

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×