Ik wil Danni Lowinsky, net als op TV?

TV-series over het reilen en zeilen op een advocatenkantoor zijn er altijd geweest. En er komen steeds weer nieuwe. Ken je  Ally McBeal nog? Of Keyzer & De Boer Advocaten, Silk of de nieuwe, oh zo platte Danni Lowinski. De eerste drie proberen het chique advocatenimago nog wat hoog te houden. Bij Danni Lowinski echter zie je een te kort rokje, een te laag decolleté en een klein tafeltje in een winkelcentrum met daarop een klok waarbij staat: advies, een euro per minuut.

Tijdens beroepenvoorlichtingsavonden die wij verzorgen op  middelbare scholen merken we het ook: het beeld dat scholieren hebben van de advocatuur wijkt nogal af van de werkelijkheid. Ze denken alleen aan grote rechtszaken, want die zien ze tijdens het Journaal. Scholieren die voor een rechtenstudie kiezen, willen het liefst strafrechtadvocaat worden want dat lijkt hun het spannendst. De praktijk is echter vaak anders.

Wat ik iedereen kan aanbevelen is om eens een echte zitting in de rechtbank bij te wonen. Sommige zittingen zijn openbaar. Informeer eens bij een kantongerecht of rechtbank naar de mogelijkheden. Dan zie je hoe het er daar aan toegaat.

Maar hoe is de praktijk bij Goorts + Coppens?
Ik kan natuurlijk niet voor grote kantoren in de steden en op de Zuidas spreken, maar binnen ons kantoor gaat het echt heel anders. Daar zie je gewone mensen die toevallig goed konden leren en advocaat zijn geworden. Ons kantoor kent geen rangen en standen. Iedereen is gelijk en belangrijk voor kantoor, los van de functie die hij of zij bekleedt.

Er wordt hard gewerkt en waar nodig verbaal geknokt voor de klant in de rechtszaal. Soms spelen er verdrietige dingen in bijvoorbeeld een vechtscheiding waar kinderen de dupe worden van ouders die er samen niet uit komen. En mooi is de euforie die ontstaat als na jarenlang teamwork tussen onze klant en advocaat de zaak gewonnen wordt. Op ons kantoor zie je geen driedelig grijs en vaak niet eens een stropdas, maar wel een gedegen advies waar een ondernemer direct iets mee kan.

Maar soms… na dag hard werken op ons oh zo gewone advocatenkantoor is het toch leuk om even weg te dromen in een advocatenserie met de glitter en glamour van imposante rechtbanken, intriges, spanning en romantiek. Heerlijk toch als ontspanning…


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×