Hoge Raad: verplicht einde aan ‘slapend dienstverband’

De Hoge Raad heeft zich op 8 november 2019 uitgesproken over de vraag of, en zo ja onder welke omstandigheden, een werkgever als ‘goed werkgever’ akkoord moet gaan met het voorstel van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer tot beëindiging van het ‘slapende dienstverband’, onderbetaling van een transitievergoeding. Volgens de Hoge Raad dient een werkgever in beginsel een ‘slapend dienstverband’ op verzoek van werknemer te beëindigen, onder betaling van de wettelijke transitievergoeding.

De Hoge Raad oordeelt daarmee in lijn met het advies van de advocaat-generaal, dat op 18 september 2019 aan de Hoge Raad is uitgebracht.

Dit betekent dat rechters die in vergelijkbare zaken moeten beslissen, de antwoorden van de Hoge Raad in hun beslissing zullen betrekken.

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met één van de advocaten van het team Arbeid van Goorts + Coppens

Maud Saes
Telefoon: 0493 33 14 79
Mobiel: 06 48 77 82 50
E-mail: m.saes@gca.nl


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×