Hevige brand bij recyclingbedrijf: wie draagt de schade?

In de nacht van zaterdag 5 en zondag 6 november 2016 is brand uitgebroken bij Van den Hoogen Recycling in Someren-Heide. Al ruim 36 uur staat het bedrijf in de vlammen. Vrachtwagens en grote stapels autobanden hebben vlam gevat. De brandweer heeft de brand nog steeds niet onder controle. Brandend rubber is met water bijna niet te blussen. Dikke, zwarte rook trekt over de wijde omgeving.

Omwonenden hebben hun zorgen over de veiligheid bij het recyclingbedrijf al eerder geuit bij de gemeente. Ongeveer een maand geleden is tijdens een controle van het bedrijf vastgesteld dat het bedrijf brandveiliger moet worden ingericht. Het is nog onduidelijk of dit al is gebeurd.

Gisterenavond was er een bijeenkomst waarin de gemeente Someren haar inwoners te woord stond. Bedrijven en inwoners zitten met vragen over de schade die de brand veroorzaakt. Inwoners hebben bijvoorbeeld veel last van roet op hun daken.

Bent u geconfronteerd met schade aan uw woonhuis?
Meld de schade zo snel mogelijk bij uw eigen opstalverzekering. De opstalverzekering verzekert gevolgschade aan het eigen huis als gevolg van brand. U kunt hierbij denken aan schade door rook, roet of bluswater. Om de schade te claimen, dient u een schadeformulier in te vullen. Dit kunt u vinden op de website van de opstalverzekeraar of telefonisch opvragen.

Zodra de opstalverzekeraar het schadeformulier heeft ontvangen, beoordeelt zij de schade en wordt vastgesteld of u recht heeft op een vergoeding.

Loopt u aan tegen problemen? Neem dan vrijblijvend contact op met Maud Saes m.saes@gca.nl of 0493-352070.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×