Herinrichtingen en onteigeningen in beekdal Tongelreep en natuurgebied Leenderbos

In het natuurgebied Leenderbos en rond de Tongelreep dreigen stukken bos, natte heide en vennen te verdrogen. Beschermde planten en dieren in het van oorsprong natte beekdal en moerassen- en vennengebied zijn (bijna) verdwenen. Om de natuur te herstellen en te behouden, gaat Waterschap De Dommel het beekdal van de Tongelreep herinrichten. Dit houdt onder meer in dat de rivier weer de ruimte zal krijgen om te meanderen en dat omliggende sloten en stuwen aangepakt zullen worden, hetgeen zal leiden tot een verhoging van het grondwaterpeil en een vernatting van het gebied.

Herinrichtingen en onteigeningen in beekdal Tongelreep en natuurgebied Leenderbos, Goorts Coppens, advocatenkantoor, advocaat

Gevolgen herinrichting beekdal Tongelreep

Gevolg hiervan is onder meer dat omliggende percelen, met name in de buurt van Bruggerhuizen, ongeschikt zullen worden voor landbouw. Het Waterschap gaat daarom met de eigenaren van omliggende gronden aan tafel voor de aankoop van deze gronden. Het kan echter zo zijn dat deze gesprekken tot niets leiden. In een dergelijk geval staat er voor het waterschap een laatste optie open: onteigening.  

Onteigening

Bij onteigening vraagt de overheid aan de Kroon (regering) om een onteigeningsbesluit te nemen. Na dit onteigeningsbesluit gaat de overheid naar de rechter om de onteigening uit te laten spreken en de schadevergoeding vast te stellen die de overheid moet betalen aan de omwonenden.  Deze schadevergoeding bevat de vermogensschade en inkomensschade die een omwonende zal leiden. Ook verhuiskosten en advocaatkosten worden vergoed.

Neem gerust contact op

Word je geconfronteerd met een mogelijke onteigening, dan zijn wij graag bereid om u vrijblijvend te informeren over de onteigeningsprocedure. Mocht je interesse hebben in een vrijblijvend gesprek over een eventuele onteigening, neem dan contact op met één van onze advocaten die gespecialiseerd zijn in dergelijke zaken.

Niels Crooijmans

Irene van Geel

Guido Goorts

 n.crooijmans@gca.nl

 i.van.geel@gca.nl

 g.goorts@gca.nl

 06 – 55 50 65 41

 06 – 30 06 79 28 

 06 – 53 91 12 05

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de juridische ontwikkelingen? Meld je dan GRATIS aan voor dé juridische nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Onteigening

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×