#helpendoejesamen

KlantTevredenheidsOnderzoek

We proberen onszelf en onze dienstverlening doorlopend te verbeteren. Dat kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we input van onze klanten nodig. Graag horen we van jou hoe je de dienstverlening en het contact met ons ervaren hebt. Daarom versturen we Klanttevredenheidsonderzoeken na het afwikkelen van een dossier.

#Helpendoejesamen

Begin dit jaar zijn we gestart met #helpendoejesamen. Voor de ingevulde vragenlijsten die we terug ontvangen, doneren we een geldbedrag aan Super Social. Super Sociaal is een supermarkt in Helmond waar mensen met beperkte financiële middelen hun boodschappen kunnen doen tegen flink gereduceerde prijzen. Een goed initiatief dat we graag ondersteunen. We hebben al een mooi bedrag kunnen doneren aan SuperSociaal, mede dankzij u!

Super Sociaal = ook eten en koken

In verband met de herinrichting van het gebied en de gebouwen waar Super Sociaal gevestigd was in Helmond, is Super Sociaal moeten verhuizen. Zij hebben inmiddels de nieuwe locatie aan de Engelseweg betrokken. Het geld dat zij van ons ontvangen wordt nu voornamelijk ingezet om op de nieuwe locatie de mogelijkheid te creëren om te kunnen koken voor klanten. Super Sociaal maakt van verse producten kant en klaar maaltijden maar geeft haar klanten ook kookdemonstraties hoe zij gezonder én goedkoper te kunnen koken.

Bedankt

We zijn blij met de ingevulde vragenlijsten. Blijf dit doen! Graag horen we van jou hoe we onze dienstverlening en klantvriendelijkheid nog verder kunnen verbeteren. Dit kan via direct via  een korte vragenlijst, maar ook per email naar of telefonisch 0493 35 20 70. Suggesties zijn altijd welkom. Bedankt voor je hulp #helpendoejesamen.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×