Helpen doe je samen!

Samen met jou dragen we ons steentje bij aan een goed doel.

Help ons verbeteren
We doen ons uiterste best voor iedere klant. Ben jij tevreden, dan zijn wij dat ook. We willen graag weten hoe tevreden je bent met onze dienstverlening én wat er beter kan. Daarom ontvang je van ons, na afloop van een traject, een enquête met enkele vragen. Met jouw antwoorden kunnen wij onszelf verder verbeteren. En dat niet alleen, we steunen er samen een goed doel mee!

Zeer tevreden
Het kan zijn dat u al heel tevreden bent. Dat is mooi, daar zijn we blij mee! Maar wij zijn niet de enige die hier blij van worden. Voor elke “zeer tevreden” die uit de enquête komt, hebben we besloten een financiële bijdrage te doen aan een goed doel. Het goede doel dat we steunen is Super Sociaal in Helmond.  Met de bijdrage die zij ontvangen van onze “zeer tevreden” klanten helpen we met het realiseren van hun doel.

SuperSociaal
Super Sociaal is een supermarkt in Helmond waar mensen met beperkte financiële middelen hun boodschappen kunnen doen tegen flink gereduceerde prijzen. En Super Sociaal doet meer! Tijdens een klantenspreekuur brengen vrijwilligers samen met de klant hun persoonlijke situatie in kaart. Op die manier proberen zij klanten zo snel mogelijk weer financieel zelfstandig en onafhankelijk te maken. Wil je meer weten over Super Sociaal? Op hun website www.supersociaal.nl lees je waarvoor je allemaal terecht kunt en wat hun manier van werken is.

Niet alleen wij zijn heel blij met zeer tevreden klanten. Super Sociaal en hun klanten zijn er heel erg mee geholpen.

Dankjewel!

 

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×