Heeft de levering van uw Kia Niro vertraging opgelopen?

Een boot met elektrische Kia Niro’s is vertraagd en komt naar verwachting pas in 2020 aan in Europa. Erg vervelend als u aan het wachten bent op uw auto. De langere wachttijd is echter niet de enige consequentie: door verandering in fiscale regelgeving, gaat u waarschijnlijk meer bijtelling betalen.

Wijzigingen bijtelling 2020

Vanaf 1 januari 2020 gaan de bijtellingsregels veranderen. Voor volledig elektrische auto’s brengen de wijzigingen met zich mee dat tot een maximum van € 50.000,- niet 4 procent (2019), maar 8 procent bijtelling per kalenderjaar betaald moet worden. Als de auto duurder is, betaalt u over het meerdere 22 procent bijtelling. Dit kan al snel honderden euro’s schelen!

De verwachting is dat de wijziging invloed zal hebben op de verkoop van elektrische voertuigen, voornamelijk voor de duurdere modellen. Eigenaren van elektrische auto’s die in 2019 geregistreerd worden, kunnen nog profiteren van de oude bijtellingsregels.

Staat uw bestelde Kia ook op deze boot?

Uiteraard mag u van een contractspartij verwachten dat de gemaakte afspraken worden nagekomen en dat levering binnen de afgesproken termijn plaatsvindt. Indien u schade heeft geleden als gevolg van een te late levering, kunt u – afhankelijk van de feiten en omstandigheden – de geleden schade verhalen.

Om te kunnen beoordelen welke mogelijkheden u hebt, is het van belang welke concrete afspraken zijn gemaakt met de contractspartij. Tevens is het verstandig om niet te lang te wachten en snel actie te ondernemen. De advocaten van Goorts + Coppens advocaten kunnen u hierbij ondersteuning bieden.

Vragen? Neem contact op!

Wordt uw elektrische auto niet binnen de afgesproken termijn geleverd en kunt u daardoor niet meer profiteren van de oude bijtellingsregels, en wilt u graag weten welke mogelijkheden er zijn? Neem dan contact op met een van de advocaten van de vakgroep Vastgoed & Onderneming.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Marleen van den Broek

Marleen van den Broek

Advocaat Onderneming

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×