Handhaving in jouw horecazaak? Gratis quickscan!

De regels in de noodverordening… de horeca heeft het er lastig mee. In de zogeheten noodverordening staan voorschriften waaraan een horeca-ondernemer zich moet houden. Zitplekken aanwijzen, te allen tijde 1,5 meter tussen personen waarborgen, gebruikmaking van de zitplaatsen, hygiënemaatregelen en registratie. Het is een greep aan verplichtingen voor horeca-ondernemers.

De politie en buitengewoon opsporingsambtenaren en toezichthouders zijn belast met het toezicht op de naleving. De kans is groot dat ook in jouw horecazaak handhaving is geweest. 

Gratis quickscan

Wij willen er zijn voor ondernemers, zeker nu. Heeft u te maken met handhaving van de noodverordening? Of is er aangekondigd dat een (strafrechtelijke) boete zal volgen? Laat ons samen met u naar uw zaak kijken. Een eerste quickscan naar de situatie en het juridische verhaal doen we gratis. Neem gerust contact met ons op om uw situatie aan ons voor te leggen.

Discussiepunten handhaving

Over de voorschriften in de noodverordening, de handhaafbaarheid van de voorschriften en de wijze van handhaving van die voorschriften is de nodige discussie te voeren. Sterker nog: dat is ook onze eigen ervaring. Wij staan inmiddels al een aantal ondernemers bij die met handhaving te maken hebben gekregen. De handhaving kan zowel strafrechtelijk van aard zijn, maar ook bestuursrechtelijk. Vaak wordt nu zelfs gekozen voor beide trajecten. Van ondernemers hebben we al diverse malen gehoord: ‘’we doen ons best’’, ‘’de regels zijn onmogelijk om je er heel de tijd aan te houden, we zijn ook afhankelijk van de mensen zelf’’, ‘’wat kan ik nog doen’’, ‘’vorige keer was het nog goed’’.

Dat de handhaving nog te wensen overlaat in bepaalde situaties blijkt ook wel in het recentelijk debat waarin onze eigen Minister van Justitie centraal stond. Daaruit bleek onverkort de verwoede discussie over de handhaafbaarheid en de proportionaliteit van de maatregelen. Het is natuurlijk goed dat de overheid probeert het virus onder controle te krijgen, maar wij vinden wel dat het nemen van maatregelen en de handhaving van deze maatregelen zorgvuldig moet gebeuren door de overheid.

Contact

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Annelies Plooij

Annelies Plooij

Advocaat Milieu & omgeving

Stel gerust je vraag over Milieu + omgeving

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×