Gevolgen verbreding A58

Rijkswaterstaat is van plan om de A58 tussen Eindhoven en Tilburg te verbreden met 1 extra rijstrook in beide richtingen en wil daarnaast een aantal knooppunten op de schop nemen. Het ontwerp-tracé zal naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele weken ter inzage worden gelegd. Wat zijn de gevolgen hiervan?

Gevolgen verbreding A58

Wegverbreding A58

De werkzaamheden richten zich op de verbreding van de A58 tussen Eindhoven – Tilburg en de knooppunten Sint-Annabosch en Galder. De beide trajecten met een lengte van 28 en 7 kilometer, zullen in beide richtingen met één rijstrook worden verbreed. Daarnaast worden de knooppunten Ekkersweijer, Batadorp, de Baars, Sint-Annabosch en Galder aangepakt en verbeterd.

Eindhoven – Tilburg

Tussen Eindhoven en Tilburg wordt de ruimte voor de verbreding met name in de buitenbermen gevonden. De overgangen van de weg naar de omgeving zullen dus opnieuw moeten worden vormgegeven. Dit heeft gevolgen voor omwonenden: een aantal huizen moeten worden aangekocht en met vele tientallen grondeigenaren zal worden onderhandeld.

Sint-Annabosch en Galder

Tussen Sint-Annabosch en Galder zal de weg vooral naar binnen toe worden verbreed, en blijven de bermen dus onveranderd.

Planning A58

De plannen voor de wegverbreding van de A58 bereiken hun eindfase. Een aantal eigenaren van gronden langs het traject waarvan de eigendommen nodig zijn voor de verbreding, is reeds benaderd. Het traject tussen Eindhoven en Tilburg is online te bekijken via deze link. Naar verwachting worden de ontwerpplannen binnen enkele weken ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen dan schriftelijk of mondeling reageren op het ontwerp-tracébesluit en de milieueffectrapportage, beide onderdeel van de verbredingsplannen.

Vrije advocaatkeuze

Ben je rechtsbijstand verzekerd? Dan heb je recht op een gratis advocaat naar keuze!

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, kunnen wij op kosten van de zekering vanaf het moment dat de plannen ter inzage worden gelegd, jou met raad en daad bijstaan en voor jou een zienswijze indienen. Als verzekerde heb je namelijk recht om, voor rekening van de rechtsbijstandsverzekeraar, zelf je advocaat te kiezen. Je kiest toch liever een advocaat die bij je past en die (in dit geval) gespecialiseerd is in het voeren van procedures tegen ontwerp-tracés en andere grootschalige projecten. Meer weten? www.kiesjeeigenadvocaat.nl

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen over de gevolgen van de plannen, ben je benieuwd wat er gaat veranderen voor jouw perceel, of wil je weten hoe wij jou kunnen helpen tegen het nemen van stappen tegen de plannen?

Neem dan contact op met één van onze advocaten van het team Milieu + Omgeving. 

Irene van Geel Niels Crooijmans Ruud Verkoijen
i.van.geel@gca.nl n.crooijmans@gca.nl r.verkoijen@gca.nl
06 – 30 06 79 28 06 – 55 50 65 41 06 – 21 83 74 43

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de juridische ontwikkelingen? Meld je dan GRATIS aan voor dé juridische nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×