Gemeente Reusel-De Mierden: voorontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2021’ ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2021’ van de gemeente Reusel-De Mierden ligt ter inzage. Het plangebied bestrijkt het gehele buitengebied van deze gemeente. Tot en met 22 februari aanstaande kan nog worden gereageerd.

Bestemmingsplan

In een bestemmingsplan worden de gebruiks- en de bouwmogelijkheden vastgelegd voor een gebied. De gemeente Reusel-De Mierden wil voor het gehele buitengebied een actueel, eenduidig en uitvoerbaar bestemmingsplan opstellen.

Gevolgen van een nieuw bestemmingsplan

Een nieuw bestemmingsplan kan grote invloed hebben op de bedrijfsvoering van een bedrijf, maar ook het woon- en leefklimaat. Ons advies is daarom: ga zelf goed na wat de inhoud wordt van het nieuwe bestemmingsplan. Uiteraard kunnen we je hierbij helpen.

Jouw initiatief mee in dit plan?

Een ander belangrijk punt is dat er bij een bestemmingsplan rekening moet worden gehouden met toekomstgerichte plannen voor een stuk grond. Nieuwe concrete plannen waarvan de gemeente op de hoogte is, moeten ook worden meegewogen bij de uiteindelijke vaststelling van een bestemmingsplan. Heb jij dus een specifieke toekomstplan dat ligt binnen de planbegrenzing van het buitengebied van de gemeente Reusel-De Mierden? Dan adviseren wij om een inspraakreactie in te dienen. Jouw toekomstplan moet dan worden meegewogen in de besluitvorming van het bestemmingsplan.

Kortom: dit een goed moment om nieuwe gewenste ontwikkelingen kenbaar te maken aan de gemeente.

Hulp nodig bij de beoordeling van de gevolgen en/of indienen reactie?

Wij kijken graag mee en adviseren je graag. Neem gerust vrijblijvend met ons contact op. Dat kan via info@gca.nl of telefonisch op ons algemene nummer (088 0034 300), maar rechtstreeks contact zoeken met een van de advocaten kan natuurlijk ook. Onze contactgegevens vind je onder dit bericht.

Wat kunnen we doen?

Mocht na beoordeling blijken dat er stappen moeten worden ondernomen dan gaan wij graag voor je aan de slag. Ook als je een specifiek toekomstplan hebt dan ben je bij ons bij het juiste adres.
Wij helpen je graag om dit te verwoorden in een reactie. De gemeente is verplicht om het specifieke toekomstplan (concrete plan) mee te wegen in de verdere besluitvorming (in verband met de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan).

Alhoewel dit nog het voorontwerpplan is – een ontwerpplan komt later nog – adviseren we je om in een zo vroeg mogelijk stadium je reactie kenbaar te maken..

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van 11 januari tot en met 22 februari 2021. Tot en met 22 februari 2021 kun je dus een inspraakreactie op het plan geven. Uiteraard houden we voor je ook de terinzagelegging van het ontwerp in de gaten.

Neem contact op, de koffie staat klaar

Neem gerust vrijblijvend met ons contact op. Dat kan via info@gca.nl of telefonisch op ons algemene nummer (088 0034 300), maar rechtstreeks contact zoeken met een van de advocaten kan natuurlijk ook. We ontvangen je graag op ons kantoor, waar de koffie uiteraard klaar staat. We kunnen ook ons voorstellen dat in de vreemde Corona-tijden je liever thuis wilt blijven. Ook dit is voor ons geen probleem. Een digitaal gesprek met één van onze specialisten is ook mogelijk.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Annelies Plooij

Annelies Plooij

Advocaat Milieu & omgeving

Stel gerust je vraag over Milieu + omgeving

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×