Gemeente Helmond: centrumplan

Het bestemmingsplan ‘Centrum III’ van de gemeente Helmond ligt ter inzage. Het plangebied bestrijkt het centrum van Helmond. Tot en met 27 mei aanstaande kan nog worden gereageerd. Waarom moet jij misschien reageren?

Bestemmingsplan Helmond Centrum III.

Bestemmingsplan

In een bestemmingsplan worden de mogelijkheden vastgelegd hoe je een bepaald stuk grond mag gebruiken en wat je mag bouwen. De gemeente Helmond wil een mix mogelijk maken van wonen, horeca, cultuur, bedrijvigheid, retail en dienstverlening. Kortom: een nieuw bestemmingsplan met vele mogelijkheden is in de maak.

Gevolgen van een nieuw bestemmingsplan

Een nieuw bestemmingsplan kan grote invloed hebben op de bouw- en gebruiksmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de bedrijfsvoering van een bedrijf. Als jij een bedrijf hebt, dan kan het dus zijn dat het nieuwe bestemmingsplan een ontwikkeling mogelijk maakt die nadelige invloed kan hebben op jouw bedrijfsmatige activiteiten.

Of misschien woon jij in het centrum van de gemeente Helmond. Het nieuwe bestemmingsplan kan dan misschien nadelige invloed hebben op je woongenot.

Ons advies is daarom: ga zelf goed na wat het nieuwe bestemmingsplan voor jou zal gaan betekenen. Uiteraard kunnen we jou hierbij helpen!

Jouw initiatief mee in dit plan?

Een ander belangrijk punt is dat er bij een bestemmingsplan rekening moet worden gehouden met toekomstgerichte plannen voor een stuk grond. Nieuwe concrete plannen waarvan de gemeente op de hoogte is, moeten ook worden meegewogen bij de uiteindelijke vaststelling van een bestemmingsplan. Heb jij dus een specifiek toekomstplan dat ligt binnen de planbegrenzing van het buitengebied van de gemeente Helmond? Dan adviseren wij om een zienswijze in te dienen. Jouw toekomstplan moet dan worden meegewogen in de besluitvorming van het bestemmingsplan.

Kortom: dit is een goed moment om nieuwe gewenste ontwikkelingen kenbaar te maken aan de gemeente.

Hulp nodig bij de beoordeling van de gevolgen?

Wij kijken graag mee en adviseren je graag. Neem gerust vrijblijvend met ons contact op. Dat kan via info@gca.nl of telefonisch op ons algemene nummer (088 0034 300), maar rechtstreeks contact zoeken met een van de advocaten kan natuurlijk ook. Onze contactgegevens vind je onder dit bericht.

Wat kunnen we doen?

Mocht na beoordeling blijken dat er stappen moeten worden ondernomen dan gaan wij graag voor je aan de slag. Ook als je een specifiek toekomstplan hebt dan ben je bij ons bij het juiste adres.
Wij helpen je graag om dit te verwoorden in een reactie (in dit geval een zogeheten zienswijze). De gemeente is verplicht om het specifieke toekomstplan (concreet plan) mee te wegen in de verdere besluitvorming (in verband met de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan).

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage tot en met 27 mei 2021. Tot en met 27 mei 2021 kun je dus reageren op het plan (via een zogeheten zienswijze).

Neem contact op, de koffie staat klaar

Neem gerust vrijblijvend met ons contact op. Dat kan via info@gca.nl of telefonisch op ons algemene nummer (088 0034 300), maar rechtstreeks contact zoeken met een van de advocaten kan natuurlijk ook. We ontvangen je graag op ons kantoor, waar de koffie uiteraard klaar staat. We kunnen ook ons voorstellen dat in de vreemde Corona-tijden je liever thuis wilt blijven. Ook dit is voor ons geen probleem. Een digitaal gesprek met één van onze specialisten is ook mogelijk.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Annelies Plooij

Annelies Plooij

Advocaat Milieu & omgeving

Stel gerust je vraag over Milieu + omgeving

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×