Gekort op de WW-uitkering

De maximumtermijn van een WW-uitkering wordt sinds 1 januari 2016 stapsgewijs verlaagd. Deze wijziging is onderdeel van de Wet Werk en Zekerheid. De WW-uitkering  gaat van maximaal 38 maanden in 2016 naar maximaal 24 maanden in 2019.

Het aantal maanden WW-uitkering dat je als werknemer ontvangt is afhankelijk van de periode die je hebt gewerkt. In de oude situatie geldt één maand per gewerkt jaar met een maximum van 38 maanden WW-uitkering.            
Met de nieuwe regeling bouw je de eerste 10 gewerkte jaren één maand op, daarna een halve maand per gewerkt jaar met een maximum van 24 maanden WW-uitkering.

Overgangsperiode
Voor werknemers die vanaf 1 januari 2016 werkloos zijn/worden geldt een overgangsperiode als zij een arbeidsverleden hebben van meer dan 24 jaar. Op dat moment wordt per kwartaal de maximale duur van 38 weken met één maand teruggebracht (gerekend vanaf 1 januari 2016).

De eerste dag waarop je werkloos raakt telt hierbij. Dat betekent dat wanneer je een arbeidsverleden hebt van meer dan 24 jaar en je op 1 april 2016 werkloos wordt de berekening als volgt is: 38 maanden – 2 kwartalen = 36 maanden WW-uitkering. 

Op het moment dat je een arbeidsverleden hebt van meer dan 24 jaar en op 31 maart 2016 werkloos wordt is de berekening als volgt: 38 maanden – 1 kwartaal = 37 maanden WW-uitkering. Dat betekent dus dat in sommige situaties de ontslagdatum van invloed is op de hoogte van je WW-uitkering.

Tip: Indien er sprake is van een vaststellingsovereenkomst, kies de ontslagdatum dan goed uit.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met Maud Saes, advocaat arbeidsrecht via m.saes@gca.nl of 0493-331479.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×