Geen dekking storm- en hagelschade?

In Zuid-Oost Brabant is in juni 2016 voor vele miljoenen schade aangericht door de superstorm/supercell die gepaard ging met hagelbuien waarbij enorme hagelstenen ter grootte van tennisballen naar beneden vielen.

Inmiddels is in de media reeds uitvoerig aandacht besteed aan het feit dat er verzekeraars zijn die niet (geheel) overgaan tot uitkering van de schade. Volgens verzekeraars is de schade geen direct gevolg van storm maar van hagel, en bij veel verzekeringen is hagelschade uitgesloten. Ook is er discussie over de vraag of er überhaupt wel sprake is geweest van een storm, en wordt in veel gevallen niet de volledige schade gedekt.

Over de afwijzing van de schade kan zeker gediscussieerd worden. Want:

  • Het is maar de vraag of de storm niet de hoofdoorzaak is van de schade en/of niet net zoveel heeft bijgedragen aan de schade als de hagel.
  • In het geval van een supercell is verdedigbaar dat het ontstaan van de hagel het directe gevolg is van de storm.
  • Gesteld kan worden dat er in dit geval geen sprake meer is van normale hagel (en dus ook niet onder de noemer hagelschade kan vallen) gelet op de grootte van de stenen die naar beneden zijn gevallen.

Kortom, accepteer niet zonder meer een afwijzing van (een gedeelte van) de dekking. Bovendien heeft u meestal ook mogelijkheden om een eigen deskundige in te schakelen.

Bent u ook een van de gedupeerden en heeft u ook te maken met een afwijzing van uw verzekeraar? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek. Wij kunnen u helpen richting uw verzekeraar.

Bent u rechtsbijstand verzekerd? Ook dan kunt u contact met ons opnemen en dan zullen wij u kosteloos begeleiden in dit traject.

Wij verzoeken u wel zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. In uw contacten met de verzekeraar moet u namelijk met een aantal zaken rekening te houden. Het zou jammer zijn als de kansen op succes om toch nog een uitkering te krijgen minder worden omdat u bepaalde zaken over het hoofd heeft gezien. Neem daarom vrijblijvend contact op met Wesley Rhoe (w.rhoe@gca.nl of 0493-331473) of Marleen van den Broek (m.vanden.broek@gca.nl of 0493-331478) Niels Crooijmans (0492-780186 of n.crooijmans@gca.nl). Het kost u niets.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Voorkomen

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×