Gaat er een belletje rinkelen?

Heb jij ten minste 50 werknemers in dienst? Dan ben je verplicht een meldregeling of klokkenluidersreglement te hanteren. In dit reglement moet worden opgenomen wanneer er is sprake is van een misstand. Maar ook hoe een vermoeden van een misstand door jouw werknemers moet worden gemeld en hoe er met de interne melding moet worden omgegaan.

Veel klokkenluidersreglementen zijn erg uitgebreid. Wij hebben een standaard klokkenluidersreglement opgesteld waarin de minimale wettelijke bepalingen zijn opgenomen. Op deze manier zorg je ervoor dat je als werkgever een duidelijk reglement hanteert én voldoet aan je verplichting.

Heb je voor jouw onderneming liever een uitgebreid reglement dat is afgestemd op jouw bedrijfsvoering? Hiervoor kunnen we, samen met jou, een  klokkenluidersreglement op maat opstellen dat volledig op jouw bedrijf is afgestemd. Zorg dat je dit goed geregeld hebt, dan voorkom je onaangename verrassingen.

Heb je vragen of wil je graag advies? Neem dan gerust contact op met de helpdesk 0493 32 66 88.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×