Flexibele arbeid blijft groeien

In opdracht van de ABU heeft TNO een onderzoek naar flexibele arbeidsrelaties uitgevoerd onder 900 bedrijven. Uit dit onderzoek volgt dat de inzet van flexwerkers de komende jaren nog verder zal groeien. Op dit moment bestaat 25% van het personeelsbestand van een organisatie uit flexwerkers. Naar verwachting zal dit in 2020 gegroeid zijn naar 30%.

De grootste groei in flexibele arbeidsrelaties wordt verwacht in tijdelijke contracten, uitzendkrachten/gedetacheerden, oproepcontracten en inzet van zzp’ers. Flexwerkers worden daarbij steeds vaker ingezet voor specifieke kennis en niet meer alleen voor het opvangen van pieken in het werk. Zoals de directeur van ABU aangeeft, moet goed nagedacht worden over de vraag hoe de maatschappij hierop wordt ingericht. De steeds grotere inzet van flexwerkers vraagt onder andere aandacht voor de inrichting van pensioenen, opleidingsfaciliteiten, sociale zekerheid en cao’s.
De flexibele arbeidsrelatie lijkt dan ook steeds meer het uitgangspunt te worden.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 0493-352070.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×