Einde VAR per 1 mei 2016

Vermoedelijk heb je er al iets van meegekregen: de VAR-verklaring gaat verdwijnen. Zzp’ers hebben op dit moment, om te kunnen werken voor een opdrachtgever, een VAR-verklaring nodig van de Belastingdienst.

Het kabinet wil hier al enige tijd vanaf omdat mensen op papier kunnen werken als zzp’er, maar in de praktijk eigenlijk gewoon sprake is van een dienstverband. Dit is met de huidige situatie moeilijk te controleren voor de Belastingdienst. Bovendien zijn de financiële gevolgen bijna altijd voor de zzp’er wanneer dit tot problemen leidt.

Op 2 februari 2016 is de Eerste Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Met deze wet verdwijnt de VAR per 1 mei 2016. In de nieuwe opzet gaat er gewerkt worden met modelovereenkomsten per sector, ook wel vooraf beoordeelde overeenkomsten genoemd (VBO). Deze kunnen door zzp’ers en opdrachtgevers gebruikt worden. Op deze manier krijg je vooraf zekerheid omdat de Belastingdienst de overeenkomst beoordeelt en vaststelt of er sprake is van een dienstverband. Het gebruik van deze overeenkomsten is, net als de VAR, niet verplicht.

De huidige VAR is geldig tot 1 mei 2016. Daarna vervalt de VAR automatisch en moeten opdrachtgever en opdrachtnemer voldoen aan de Wet DBA.

De opdrachtgever en opdrachtnemer hebben zich gedurende de periode van 1 mei 2016 tot 1 mei 2017 de tijd om zich aan te passen aan de Wet DBA. Tijdens deze periode zal de belastingdienst nog niet meteen handhavend optreden als er onvolkomenheden worden geconstateerd. In geval van misbruik kan en zal de belastingdienst wel boetes en naheffingen opleggen.

Zorg als ZZP’er dus dat je op tijd een overeenkomst met je opdrachtgever hebt gesloten!

Mocht je vragen hebben over het verdwijnen van de VAR of over de nieuwe overeenkomst, kan je contact opnemen met Maud Saes, advocaat Arbeidsrecht via m.saes@gca.nl of 0493-331479.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×