Eerste procedure over de cumulatiegrond!

Recent is de eerste procedure over de cumulatiegrond gepubliceerd. Een beroep op disfunctioneren of verwijtbaar handelen slaagde niet, dus kwam de rechter toe aan de cumulatiegrond.

De advocaat van werkgever had deze ontslaggrond echter niet afzonderlijk toegelicht. De rechter oordeelde dat hij niet zelfstandig aan de hand van alles wat bij de overige gronden was aangevoerd hoefde te beoordelen of een beroep op de i-grond kon slagen. Ook was volgens de rechter van belang dat er geen sprake was van een bijna voldragen ontslaggrond.

De verwachting is dat er de komende tijd meerdere uitspraken worden gepubliceerd. We houden je op de hoogte!


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×