Een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied van Rucphen in de maak: Rucphen Buitengebied 2020

Gemeente Rucphen heeft voor het buitengebied een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Dit ontwerp-bestemmingsplan ligt nu ter inzage. De redenen voor dit nieuwe bestemmingsplan zijn de volgende:

1. Herstel omissies;
2. Eerdere wijzigingsplannen, (postzegel)plannen en verleende omgevingsvergunningen krijgen plaats in het bestemmingsplan
3. Nieuwe ontwikkelingen worden mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan;
3. Gemeentelijk beleid wordt vertaald in het bestemmingsplan;
4. Het bestemmingsplan wordt in overeenstemming gebracht met de provinciale verordening (Interim Omgevingsverordening Noord-Brabant).

Gevolgen van een nieuw bestemmingsplan

Een nieuw bestemmingsplan kan grote invloed hebben op de bedrijfsvoering en/of woon- en leefklimaat. Kortom, het is verstandig na te gaan wat de gevolgen zijn voor je perceel! Nieuwe concrete plannen waarvan de gemeente op de hoogte is, moeten ook worden meegewogen bij de uiteindelijke vaststelling van een bestemmingsplan. En heb jij toekomstplannen? Ook dan is het verstandig kritisch te kijken naar het nieuwe bestemmingsplan.

Hulp nodig bij de beoordeling van de gevolgen?

Wij kijken graag mee en adviseren je graag. Een eerste beoordeling over de gevolgen voor jouw situatie doen wij geheel vrijblijvend. Neem daarop gerust met ons contact op. Dat kan via info@gca.nl of telefonisch op ons algemene nummer (088 0034 300), maar rechtstreeks contact zoeken met een van de advocaten kan natuurlijk ook. Onze contactgegevens vind je onder dit bericht.

Wat kunnen we doen?

Mocht na beoordeling blijken dat er stappen moeten worden ondernomen dan gaan wij graag voor je aan de slag. In deze fase is dat het opstellen van een reactie naar de gemeente (een zienswijze). Wanneer je geen reactie (zienswijze) hebt ingediend, kun je niet in beroep bij de Raad van State. Het is dus belangrijk om tijdig actie te ondernemen wanneer je het niet eens bent met het bestemmingsplan.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage tot en met 15 juli 2020. Tot die datum kun je dus een reactie op het plan geven.

Niels Crooijmans
Telefoon: 0493 – 352 070
Mobiel: 06 55 50 65 41
E-mail: n.crooijmans@gca.nl

Ruud Verkoijen
Telefoon: 0493 – 352 070
Mobiel: 06 21 83 74 43
E-mail: r.verkoijen@gca.nl

Irene van Geel
Telefoon: 0493 – 352 070
Mobiel: 06 30 06 79 28
E-mail: i.van.geel@gca.nl

Annelies Plooij
Telefoon: 0493 – 352 070
Mobiel: 06 20 02 63 14
E-mail: a.plooij@gca.nl


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Annelies Plooij

Annelies Plooij

Advocaat Milieu & omgeving

Stel gerust je vraag over Milieu + omgeving

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×