Dossier schade door noodweer

Laatste nieuws (13-6-2017):

Op dinsdag 13 juni 2017 heeft bij de rechtbank in Zutphen de mondelinge behandeling plaatsgevonden, die betrekking heeft over de afwikkeling van de schade als gevolg van de supercel die op 23 juni 2016 over Zuidoost Brabant raasde.

Ga direct naar het laatste nieuws omtrent schade door noodweer

Hagelbui of storm?

Ruim een jaar na het noodweer van 23 juni 2016 zijn er nog altijd een flink aantal gedupeerden die de forse schade opgelopen door het noodweer, niet vergoed krijgen. Nog steeds is er geen duidelijkheid of het noodweer aangemerkt moet worden als storm of als hagelbui. Een aantal verzekeraars houdt de boot af. Zij beroepen zich op het feit dat er sprake was van een hagelbui. Veel gedupeerden hebben geen afzonderlijke dekking tegen hagelschade. Omdat zij alleen een dekking hebben voor stormschade, weigeren een aantal schadeverzekeraars de schade te vergoeden.

Veel agrariërs volgen deze zaak op de voet. Zij hebben te maken met enorme schade waarvan de verzekeraar beweert dat deze niet onder de stormdekking maar onder de hageldekking valt. De vraag is dus hoe de beschrijving  van het meteorologisch verschijnsel gedefinieerd moet worden én wat de hoofdoorzaak is van de schade; hagel of storm (supercel).

Bodemprocedures gestart

Goorts + Coppens advocaten|adviseurs is namens een aantal gedupeerde een bodemproceduregestart. In eerste instantie tegen Interpolis, later ook tegen andere verzekeringsmaatschappijen. Er zijn goede inhoudelijke argumenten om de bodemprocedure met een positief resultaat af te gaan ronden. 

Actueel
Heb je vragen over dit dossier of ben je benieuwd wat we voor jou of je onderneming kunnen betekenen? Neem gerust contact op met Thomas Berkhout of Guido Goorts.