Dossier schade door noodweer

Ruim anderhalf jaar na het noodweer van 23 juni 2016 is er nog altijd een flink aantal gedupeerden die de forse schade opgelopen door het noodweer, niet vergoed krijgen. Nog steeds is er discussie of het noodweer aangemerkt moet worden als storm of als hagelbui. Een aantal verzekeraars houdt de boot af. Zij beroepen zich op het feit dat er sprake was van een hagelbui. Veel gedupeerden hebben geen afzonderlijke dekking tegen hagelschade. Omdat zij alleen een dekking hebben voor stormschade, weigeren een aantal schadeverzekeraars de schade te vergoeden.

Veel agrariërsen en verzekeringstussenpersonen volgen deze zaak op de voet. Zij hebben te maken met enorme schade waarvan de verzekeraar beweert dat deze niet onder de stormdekking maar onder de hageldekking valt. De vraag is dus hoe de beschrijving van het meteorologisch verschijnsel gedefinieerd moet worden én wat de hoofdoorzaak is van de schade; hagel of storm (supercel).

Procedures lopen

Goorts + Coppens advocaten|adviseurs is namens een aantal gedupeerde een bodemprocedure gestart. In eerste instantie tegen Interpolis, later ook tegen andere ASR. Er zijn goede inhoudelijke argumenten om de bodemprocedure met een positief resultaat af te gaan ronden. Volg de procedures op de voet via de updates in onderstaand overzicht.Heb je vragen over hagelschade of ben je benieuwd wat we voor jou of je onderneming kunnen betekenen? Neem gerust contact op met Thomas Berkhout of Guido Goorts.

Dossiers

Algemeen:

Interpolis:

  • 6-2-2018    Goorts + Coppens moet memorie van grieven nemen (inhoudelijk processtuk waarbij wordt aangegeven op welke gronden cliënten zich niet kunnen verenigen met het vonnis van de rechtbank).
  • 17-4-2018  Memorie van antwoord genomen door Interpolis.
  • 29-6-2018  Update: Zaak staat op de rol voor 30 oktober 2018. Het hof zal dan een beslissing nemen hoe deze procedure verder zal gaan.
  • 6-11-2018  Update: De zaak is aangehouden tot 22 januari 2019. Het hof zal dan een beslissing nemen over de voortgang van de procedure.
  • 15-07-2019 Zitting bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

ASR:

Reaal:

  • 27-03-2019 De Rechtbank Den Haag heeft een deskundige benoemd die een onderzoek gaat verrichten naar de schade-oorzaak.

Aegon/Allianz:

  • 13-03-2019 Zitting bij de Rechtbank Rotterdam.

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct of een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Barbara Koolen

Barbara Koolen

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×